LPG'li araç sahiplerine ücretsiz kontrol çağrısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2006 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, LPG'li araç sahiplerine çağrıda bulunarak, ısınan havalarda araçlarını güvenli kullanmak isteyenlerin ücretsiz olarak kontrollerini yaptırabileceklerini bildirdi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Battal Kılıç, düzenlenen basın toplantısında, LPG'li araçların dönüşüm yetkisi ve denetimlerinin kendilerine verildiğini hatırlatarak, LPG'li araç sahiplerini istasyonlarına çağırdıklarını belirtti.

Araçlardaki LPG ekipmanlarının yüksek hava sıcaklığı, yüksek basınç ve sürekli titreşimlere maruz kaldığını anlatan Kılıç, araçların verimli ve güvenli kullanımı için gerekli periyodik bakım ve denetimlerin zamanında yapılmasının büyük önem arz ettiğini, özellikle uzun yola çıkacak LPG'li araçların bunu mutlaka yaptırmaları gerektiğinin altını çizdi.

Kılıç, hala birçok aracın "merdiven altı" tabir edilen yetkisiz yerlerde LPG'ye dönüştürüldüğüne dikkat çekerek, oralarda yapılan hatalı montaj ve kullanılan standart dışı malzemelerin tehlike yarattığını kaydetti.

Aracında gaz kokusu hissedenlerin, aracının fazla yakıt yaktığını düşünenlerin araçlarını ücretsiz olarak kontrol ettirebileceklerini ifade eden Kılıç, "Isınan havalarda araçlarınızı güvenli kullanmak istiyorsanız istasyonlarımızda ücretsiz kontrol yaptırabilirsiniz" dedi.

Yer konusunda sıkıntı yaşamaları nedeniyle mobil istasyonlarla araç üstünde LPG kontrollerini sürdürmeye çalıştıklarını anlatan Kılıç, bu çalışmanın da engellenmesi durumunda doğacak her türlü olumsuzluktan valilik ve belediyelerin sorumlu olacağını savundu.

200 BİN LPG'Lİ ARAÇ

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Müdürü Faruk Sevim de İstanbul'da 200 bin civarında LPG'li araç bulunduğunu, bunların yaklaşık 150 bininin kontrole geldiğini, 50-60 bininin ise gelmediğini söyledi.

Bunun dışında aracını kaçak olarak LPG'ye dönüştüren ve bunu ruhsatına işletmeyen araçların da trafikte dolaştığını ifade eden Sevim, denetimlerini yaptırmayanlar ile bunların tehlike arz ettiklerini kaydetti.

Sevim, gaz satan LPG istasyonlarının, muayenesi yapılmayan, kaydı olmayan LPG'li araçlara gaz vermemeleri konusunda bir çalışmaları olduğunu ve bunun yasa olarak çıkması için hükümetle işbirliği içinde bulunduklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber