5 günlük haritalı hava tahmini

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2015 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Batı Akdeniz ile İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Elazığ çevrelerinde hafif olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı ve mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (40-80 km/s), Kuzey Ege ve Marmara'da tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (40-80 km/s), Kuzey Ege ve Marmara'da tam fırtına (80-100 km/s) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Kar erimeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI UYARISI: Batı ve iç kesimlerde görülen Lodos fırtınası nedeniyle Marmara, Ege, İç Anadolu ile Batı Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber