Viranşehir imece usulu 3 akademisyen arıyor

Viranşehir'deki Harran Üniversitesi'nin ikinci meslek yüksek okuluna akademisyen getirmek için kollar sıvandı. AK Parti Milletvekili Akyürek öncülüğünde toplanan Viranşehirliler, gelecek öğretim üyelerine ayda bin TL maaş farkı ve lojman önerisinde bulundu.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Şubat 2015 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Viranşehir imece usulu 3 akademisyen arıyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Harran Üniversitesi'nin ikinci meslek yüksek okulu için şehrin önde gelenleri de kolları sıvadı. Viranşehirliler, Sağlık Yüksek Okulu'nda öğretim üyesi olacaklara ayda bin TL maaş farkı ve lojman önerisinde bulunuyor. Şanlıurfa'da eğitim yatırımlarıyla bir üniversite şehrine dönüşen Viranşehir'de Sağlık Meslek Yüksek okulu ile ilçe ikinci büyük eğitim alanına kavuştu. Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nu tercih edilen bir eğitim kurumu yapmak için de harekete geçen Viranşehiriler, YÖK kriterlerine göre eğitime başlaması için en az 3 öğretim görevlisi bulunması gereken okula öğretmen çekmek için kesenin ağzını açtı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek öncülüğünde toplanan Viranşehirliler, ilçelerinde görev yapacak öğretim üyelerine ayda 1.000 TL ek maaş ve lojman önerisinde bulunuyor.

3 kişi bekleniyor

Çabalarının karşılıklarını öğretim üyelerini getirerek almak istediklerini belirten Akyürek, şunları söyledi: "Devlet bize bina yaptı, çok kısa sürede inşaat bitti. Okulun faaliyete geçmesi için 3 öğretim üyesine ihtiyacımız var. Eğitimin başlayabilmesi için çok acil Viranşehir'de gönüllü görev yapacak 3 öğretim üyesine ihtiyacımız var. Gelen akademisyenlerin ev kiralarının ödenmesini ve 1.000 TL de maaş farkı verilmesini Viranşehir Ziraat Odamız'ın desteği ile sağlayacağız. Sadece 3 yıllık sözleşmeyle Viranşehirimiz'de göreve başlamalarını istiyoruz. İlçede tek doktor bulunan, o olmadığı zaman sıhhiyeciye umut bağlanan, ilaçların karaborsa satıldığı günleri unutmadık. 200 yataklı yeni devlet hastanemizin dışında, aile sağlığı merkezlerimizle vatandaşlarımız en iyi sağlık hizmetini alıyor."

Eleman yetiştirecek

Akyürek, "Bakanlar Kurulu kararı ile faaliyete girecek Sağlık Yüksekokulumuz, sağlık kurumlarına eleman yetiştirecek. Türkiye nereden nereye geldi, Viranşehir ne günlerden geçip bugünleri gördü. Daha çoğu, daha yenisi, daha iyisi için çalışıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber