SGK yapılandırmasında başvuru sayısı 2 milyonu aştı

Bakan Çelik: -"Sosyal güvenlik pirim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili vatandaşlarımız ve şirketlerimizin müracaatları şu an itibarıyla 2 milyonu aştı"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2015 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK yapılandırmasında başvuru sayısı 2 milyonu aştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sosyal güvenlik pirim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili vatandaşların ve şirketlerin müracaatlarının şu an itibarıyla 2 milyonu aştığını belirterek, "Vatandaşlarımız pirim borçlarını yapılandırsınlar. Aksi takdirde faiziyle daha fazla bir ödeme ile karşı karşıya kalacaklar" dedi.

Bakan Çelik, AK Parti 5. İl Kongresi'ne katılmak için geldiği Ali Nihat Gökyiğit Kongre Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Artvinli olan Bakan Çelik, bir soru üzerine, sosyal güvenlik reformunun son derece önemli bir reform olduğunu anlatarak, "Dünya devletleri bu alanda bir kaç maddeyi değiştirmekte bile zorlanıyorlar ama Türkiye tümden sosyal güvenlikle ilgili birimleri birleştirerek sağlığı genele yayarak köklü bir değişimi gerçekleştirdi" diye konuştu.

Bu konuda Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde bir maddelik değişimin bile birçok olaya sebep olduğuna işaret eden Çelik, "Biz bunu sivil toplum örgütleriyle devletin tüm kurumlarıyla birlik içinde başardık. Şu anda da sağlıklı şekilde gidiyor. Sosyal güvenlik açıklarımızda azalma var, hem sağlık konusunda büyük harcamalarımız daha fazla, hem daha yaygın harcamalarımız gerçekleşiyor. Dolayısıyla 2008 yılında yapılan reform meyvelerini vermeye başladı. Henüz tabi ki istediğimiz noktaya gelmiş değiliz. Ama bu bir süreç, bu süreç devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, ihtiyaç duyulduğu zaman değişiklikler yapılarak sosyal güvenlik alanında vatandaşların memnuniyetini artırarak sağlıklı bir gidişlerinin olduğunu ifade ederek, bu konuda yüzde 38'lerde olan memnuniyetin yüzde 75'lere çıktığını söyledi.

- Yusufeli Barajı'nın inşaatı

Yusufeli ilçesi doğumlu olan Bakan Çelik, bir gazetecinin yapılacak baraj dolayısıyla Yusufeli ilçesinin sular altında kalacağını anımsatması üzerine şunları kaydetti:

"Artvin'de Muratlı, Deriner barajları bitti. Artvin Barajı devam ediyor, Yusufeli Barajı yüzde 40 dolaylarında. O da bitecek hızlı şekilde. Ama Yusufeli'nde esas mesele barajla beraber oradaki yeni yerleşim yerinin yapılması son derece önemli. Yusufeli su altında kalıyor ama Yusufeli insanı devletine, milletine, devletin ekonomisine, geleceğine tüm Artvinlilerde olduğu gibi bağlı insanlar. İlçe su altında kalmasına rağmen belki kısa süreli de olsa bazı mağduriyetler yaşanmasına rağmen ülkenin geleceğini düşündüğü için bunu alkışlarla karşılamıştır, onun için Artvin halkına müteşekkiriz"

Artvinlilerin bu süreçte devleti ve milleti ön plana aldığını ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"Yusufeli halkının mağdur olmaması için yoğun şekilde çalışıyoruz. İnşallah hızlı şekilde yeni yerleşim yerinin yapılması, inşaatı ve orada istimlak ile ilgili hak kaybı söz konusu ise onu birlikte gerek yargı, gerekse idari olarak onları aramak ve onlara rehberlik etmek bizim görevimiz. O konuda bir endişeleri olmasın. Günümüzde konut yerleşim yeri yapmak eskisi kadar zor değil, mühim olan başlanması. Başlandığı an onlarca işadamı girerek bunları hızlı şekilde tamamlayabilirler. Ama bizim coğrafyamız da sarp bir coğrafya, kolay değil. Yarın kazma vurulduğu an çok hızlı şekilde gideceğini herkes görecek. Kimse endişe etmesin bu işin takipçisi yalnız biz değiliz. Bu işin takipçisi Cumhurbaşkanımızdır. Her görüştüğümüzde Cumhurbaşkanımız o projeyi soruyor"

- Sosyal güvenlik pirim yapılandırması

Bakan Çelik, sosyal güvenlik pirim yapılandırmalarıyla ilgili de vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Sosyal güvenlik pirim yapılandırmalarını gerçekleştirdik biliyorsunuz. O pirim yapılandırmalarının son günü yarın akşam saat 17.00'de bitiyor. Pirim borcu olan vatandaşlarımızın bu güzel imkandan yararlanmaları gerekiyor. Sosyal güvenlik pirim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili vatandaşlarımız ve şirketlerimizin müracaatları şu an itibarıyla 2 milyonu aştı. Bunun daha da yukarılara çıkma imkanı var" dedi.

Pirim yapılandırmalarından yararlanmak için son bir gün kaldığını vurgulayan Çelik, "Son bir gün. Vatandaşlarımız pirim borçlarını yapılandırsınlar. Aksi takdirde faiziyle daha fazla bir ödeme ile karşı karşıya kalacaklar ki bu sağlıktan yararlanmalarını da etkileyeceği için ben bir kez daha hatırlatmak istiyorum yarın pazartesi akşam son gün, bu son saatleri pirim borçlarının yapılandırılması için olumlu kullansınlar" ifadelerini kullandı.

Bakan Çelik, Ak Parti'deki 3 dönem kuralı gereği yeniden milletvekilliğine aday olmayacağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından köşke alınacağı yönünde değerlendirmeler olduğunun anımsatılması üzerine de şu ifadeleri kullandı:

"Bunlar birilerinin yorumları. Bizim için köşkte, mecliste veya teşkilatta... Bunlar çok önemli şeyler değil. Biz bunların hepsini yaşadık. Ben 30 yıldır siyasetteyim, son 16 yıldır parlamentoda birçok görevi yaptım. Dolayısıyla bir yerde olmak değil ne yaptığın çok önemli. Ülkeye millete faydalı bir şey yapıyor musun yapmıyor musun, ülkenin geleceğine bir tuğla koyuyor musun koymuyor musun bu yönüyle bakmak lazım. Biz bu konuda vicdanen rahatız. Bundan sonra bu tecrübelerimizi insanlık için paylaşmaya devam edeceğiz ama illa bakanlık, milletvekilliği olması gerekmiyor"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber