Sıcaklıklar 8 derece azalacak / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Şubat 2015 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sıcaklıklar 8 derece azalacak / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Erzurum, Muş ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz ve Ege kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, akşam ve gece saatlerinde Kayseri, Sivas, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Muş ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu İle Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (30-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu İle Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (30-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Kar erimeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI UYARISI: Ülkemizin büyük bir bölümünde görülen Lodos fırtınası nedeniyle Marmara, Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu ile Karadeniz ve Akdeniz'in iç kesimlerinde soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber