Okul aile birliklerine geriye dönük borç çıkarıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dan Okul Aile Birliklerine ve Okullara ŞOK

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Şubat 2015 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul aile birliklerine geriye dönük borç çıkarıldı

Haber Gönder yoluyla iletilen aşağıdaki içerik, uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 5510 Sayılı Kanun'da 2008 yılında yapılan bir değişiklikle Okul Aile Birliklerine geriye dönük borç çıkardı.

Okul Aile Birlikleri SGK tarafından Tüzel kişilik mi Kamu kurumumu belirtilememekte.

Okul Aile Birlikleri kamu kurumu olduğu için yüzde 5 lik pirimler geri istenmekte denilmekte. Okullardan 6 yıllık yüzde 5'lik prim farkı geri isteniyor.SGK Müdürlüklerinden öğrenilebilir. 2008'in 10'uncu ayında yasada yapılan değişiklikle 6 yıllık yüzde 5 prim farkı geri isteniyor. Borçla ilgili Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü'nün 22 Ocak 2015 tarihli kararı var. Uzlaşma yolu ile 18 taksit yapılacağı bildiriliyor. SGK ödeme için Tüzel kişiliklere 18 ay Kamu Kurumlarına ise 42 ay a kadar taksitlendirme yapmakta. Bu pirim ödemeleri için ise okullara 18 ay yapılandırma yapmaktalar. Anlaşılan SGK Okul Aile Birlikleri Kamu Kurumumu Tüzel Kişilik mi karar verememekte.

Devletin görevi olan kaloriferci veya temizlikçi istihdamını veli bağışlarıyla aylık yaklaşık kişi başı 1400 TL'lik masrafla üstlenen Okul Aile Birlikleri ödüllendirileceğine, sorumlu kişilerin zamanında uyarmamaları neticesi adeta cezalandırılmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber