Doçent adayları, juriyi bilmeyecek

Doçentlik sınav yönetmeliği değişti

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Şubat 2015 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doçent adayları, juriyi bilmeyecek

Doçentlik sınav yönetmeliği 7 Şubat 2015 tarihi itibariyle değişti.

ADAYLAR, JURİ'Yİ BİLMEYECEK

Doçentlik sınav yönetmeliğinin önceki halinde, eserlerin juri'ye nasıl ulaştırılacağına dair bir düzenleme yer almıyordu. Yeni yönetmelikte ise "Tüm jüri üyelerinin raporları Üniversitelerarası Kurul'a ulaşıncaya kadar üyelerin isimleri adaya bildirilmez." şeklinde bir hüküm bulunmaktadır. Bu yeni düzenleme gereğince, eser sahibi jurinin kimlerden oluştuğunu, raporlar ÜAK'a ulaşıncaya kadar öğrenmeyecektir.

ESER İNCELEMESİ BAŞARISIZ OLAN

Beş jüri üyesinden en az üçünün, adayı eser ve diğer faaliyetlerden başarılı bulması halinde, aday sınavın bu aşamasından başarılı sayılır ve sözlü sınava çağrılacaktır.

Önceki yönetmelikte eser'in başarılı bulunmaması halinde, ne olacağına dair bir düzenleme yer almıyordu.

7 Şubat 2015 tarihinde yayımlanan yeni düzenlemeye göre,

- başarısız bulunan aday, jüri tarafından eksik bulunan eser ve faaliyetleri tamamlamak kaydıyla, en erken izleyen ikinci dönemde yeniden başvurabilir.
- Bu başvurusunda da başarısız bulunan aday, yine jüri tarafından eksik bulunan eser ve faaliyetleri tamamlamak kaydıyla, en erken izleyen ikinci dönemde yeniden başvurabilir.
- Eser incelemesi aşamasında üçüncü kez de başarısız bulunan aday, ancak en erken izleyen üçüncü dönemde yeniden başvurabilir.

SÖZLÜ SINAVDA BAŞARISIZ OLAN ADAY

Sözlü sınavda başarısız olan aday hemen bir sonraki döneme başvuramayacaktır. Bu konudaki yeni düzenlemeye göre, en erken 2. sınav dönemine başvurabilecektir. İlgili düzenleme şu şekildedir: "(20) Eser incelemesinde başarılı olmasına rağmen birinci, ikinci veya üçüncü sözlü sınavda başarısız olan veya başarısız sayılan aday, her defasında en erken izleyen ikinci sınav döneminde sözlü sınav için yeniden başvurabilir. Üçüncü kez sözlü sınavdan başarısız bulunan aday için salt çoğunluğu sağlayacak sayıda üyenin değiştirilmesi şartıyla yeni bir jüri oluşturulur."

Yeni yönetmeliğin tam metni için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber