Hakan Fidan'ın hayatında 7'lerin etkisi

Türkiye, 7 Şubat 2012'de ilk kez hurriyet.com.tr 'de yayınlanan bir haberle sarsıldı; MİT Müsteşarı Hakan Fidan, "şüpheli" sıfatıyla Mahkemeye ifade vermeye çağrılmıştı. Fidan, o dönem Başbakan olan, şimdinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en yakın isimlerden biri olarak tanındığı için, ifadeye çağrılması siyasette bomba etkisi yaratmıştı. Nitekim daha sonra, Erdoğan da olay hakkında, "Fidan'dan sonra beni de alacaklardı" yorumunu yapmıştı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Şubat 2015 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakan Fidan'ın hayatında 7'lerin etkisi

Fidan, çağırıldığı mahkemeye gitmedi. Yapılan bir yasa değişikliği ile, MİT Müsteşarı için her türlü soruşturmada Başbakan'ın onayının alınması zorunlu hale getirildi. Ancak, Türk siyasetini derinden etkileyen o "ifadeye çağırma" olayından tam üç yıl sonra, yine bir 7 Şubat'ta, yine Fidan'la ilgili olarak çok önemli bir gelişme yaşandı. 7 Şubat 2012 tarihini kendisi belirlememişti. Ancak 7 Şubat 2015 tarihini kendisini belirledi ve Hakan Fidan, milletvekili olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa etti.

Fidan'ın istifası, 7 Şubat'ın ilk dakikalarında gelince, Ankara kulislerinde de hemen "zamanlama manidar" yorumları yapıldı.

7 HAZİRAN'DA SEÇİME GİRECEK

Ancak Fidan'ın meslek ve siyasi hayatını etkileyecek bir "7" daha var; Seçimlere de yine 7'li bir tarihte, 7 Haziran'da girecek. 7 Haziran'da seçilmesi halinde, Hakan Fidan'ın sadece vekil olmasına Ankara'da kimse pek ihtimal vermiyor. Fidan'ın adı, 7 Haziran sonrasında Ak Parti'nin yeniden iktidar olması halinde, ya Dışişleri Bakanlığı, ya da Başbakan Yardımcılığı için sıkça anılıyor. Fidan'ın, güvenlik alanında oluşturulacak yeni yapılanma çerçevesinde, tüm güvenlik birimlerinin bir şekilde ilişkilendirileceği güçlü bir Başbakan Yardımcısı görevi üstleneceği, Ankara'da en çok konuşulan konular arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber