Tapu'da hedef 'e-sicil'e geçmek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: -"e-sicil sayesinde tapuda vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlanacak. Tapu sicilindeki bilgi ve belgelere daha hızlı erişilecek. İşlemler daha kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşlar tapu müdürlüklerine gelmeden işlemlerini yapabilecek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2015 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tapu'da hedef 'e-sicil'e geçmek

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde "e-sicil" uygulamasına geçilmesinin, vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağını, tapu sicilindeki bilgi ve belgelere daha hızlı erişileceğini, işlemlerin daha kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Güllüce, yaptığı yazılı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün temel hedefinin "e-sicil"e geçmek olduğunu bildirdi.

Bu kapsamda tüm tapu işlemlerinin elektronik ortamda yapılması amacıyla Elektronik Tapu Siciline Geçiş Projesi'nin başlatıldığına işaret eden Güllüce, e-sicil ile vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlanacağını kaydetti.

Uygulamayla, tapu sicilindeki bilgi ve belgelere daha hızlı erişileceğini, işlemlerin daha kısa sürede tamamlanacağını ve vatandaşların tapu müdürlüklerine gelmeden işlemlerini yapabileceğini vurgulayan Güllüce, uygulama hayata geçtiğinde, haciz, onama ipotekleri, ipotek terkinleri, kamulaştırma gibi işlemlerin elektronik ortamda yapılarak, bürokrasinin en aza indirileceğini belirtti.

Bakan Güllüce, ayrıca işlem güvenirliğinin en üst düzeye çıkarılacağına ve personelin iş yükünün azalacağına dikkati çekti.

Elektronik arşiv çalışmaları hakkında da bilgi veren Güllüce, "Tapu müdürlüklerimizde yapılan işlemler, günlük olarak elektronik ortama aktarılıyor. Ayrıca önceden yapılan işlemlerin elektronik ortama aktarılması için pilot uygulama çalışmaları sürdürülüyor" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber