13 Şubat 2015'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2015 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
13 Şubat 2015'ten önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Meksika'da

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanlığına bağlı Matias Romero Enstitüsünde konuşma yapacak, Gruma Şirketi Başkanı Juan Antonio Gonzalez Moreno tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katılacak.

(Meksiko)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kanada Büyükelçisi John T. Holmes'i kabul edecek.

(TBMM/15.00)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, valilik ve belediyeye ziyarette bulunacak, AK Parti il kongresinde partililere hitap edecek.

(Sivas/13.00/13.30/14.00)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kent merkezinde ziyaretlerde bulunacak.

(Denizli)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC'de, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek, Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi binasının açılışına katılacak.

(Girne/Lefke)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Guatemala'da, Türkiye-Orta Amerika Entegrasyon Sistemi 1. Dışişleri Bakanları Forumu'nda yer alacak.

(Guatemala)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bakanlığın Ortaköy ofisinde, Almanya AB İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile bir araya gelecek. Bozkır ve Roth, çalışma yemeğine katılacak.

(İstanbul/11.0012.30)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Malezya'da, Proton otomobil fabrikasını ziyaret edecek.

(Malezya)

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'nde düzenlenen "Uludağ Üniversitesi 2. Bursa İnşaat Zirvesi"ne katılacak.

(Bursa/09.30)

6- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti il başkanlığı kadın kolları kongresinde yer alacak.

(Karabük/14.00)

7- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Türkiye'nin Yeni Çizerleri ve Engelsiz Çizer Atölyesi Projesi" kapsamında düzenlenen etkinliğe katılacak.

(İstanbul/19.00)

8- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, CNR Avrasya Boat Show'un açılış töreninde yer alacak.

(İstanbul/14.00)

9- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genç ilçesinde halkla buluşacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yapacak.

(Bingöl/12.30-16.00)

10- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesinde, "Edebiyatçıların, Yayıncıların Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu'na katılacak.

(İstanbul/13.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'de, hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ile Ensarullah Hareketi'nin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bildiri yayımlanmasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, 2014 Aralık ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014 yaşam memnuniyeti araştırması sonuçları ile hayvansal üretim istatistiklerini ve geçen yılın Aralık ayı sanayi ciro endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu 7. haftasındaki "Türk derbisi"nde, Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.15)

2- PTT 1. Lig'de 20. haftanın ilk maçında, Karşıyaka ile Osmanlıspor, Atatürk Stadı'nda karşılaşacak.

(İzmir/19.00)

3- Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde 17. haftanın ilk maçı Maliye Milli Piyango ile Şahinbey Belediyespor arasında yapılacak.

(Ankara/17.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber