Genelkurmay'da meçhul 'servisçi' soruşturması

Haber Giriş : 25 Temmuz 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Askeri Savcılığı, Atabeyler soruşturması sırasında Genelkurmay önünde basına bilgi - belge dağıtılması görüntüleri üzerine soruşturma başlattı.

Genelkurmay Askeri Başsavcılığı, Atabeyler soruşturması sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde basına bilgi - belge dağıtılması görüntüleri üzerine soruşturma başlattı. Başsavcılık, görüntülerdeki "meçhul kişi"yi arıyor. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yürüttüğü Atabeyler soruşturması sırasında, aralarında askerlerin de bulunduğu sanıkların ev ve işyerlerinde çok sayıda kroki bulunmuş, Başbakan'ın evinin çevresine ilişkin kroki "Atabeyler Çetesi"nin Başbakan'a suikast hazırlığı içinde olduğu iddialarına yol açmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda ele geçirilen bu krokiler, kısa sürede basına sızdı. Bu aşamadan sonra da krokilerin içeriği kadar basına servis edilme şekli de tartışılmaya başlandı. Çünkü, Atabeyler soruşturmasını yürüten Ağır Ceza Mahkemesi savcısının bile varlığından haberdar olmadığı iddia edilen bu krokiler, Genelkurmay Başkanlığı ana nizamiyesi önünde gazetecilerle buluşan bir kişi tarafından basına sızdırılmıştı. Bu "servis"in görüntüleri de Genelkurmay Başkanlığı ve hemen karşısındaki Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın güvenlik kameralarına takıldı. Görüntüler, Genelkurmay ile Emniyet'i karşı karşıya getirdi. Çünkü Genelkurmay kaynakları görüntülerin varlığını ve kasetin Emniyet'e gönderildiğini savunurken, Emniyet Genel Müdürlüğü "Bize kaset gelmedi" açıklamasını yapıyordu.

Alınan bilgilere göre, kaset askeri istihbarat birimlerinde incelendikten sonra, Genelkurmay Başkanlığı'nın talimatıyla geçen hafta Askeri Başsavcılığa gönderildi. Başsavcılık da, görüntülerde yer alan zarf içinden çıktığı ileri sürülen krokilerle ilgili haber yapan muhabirlerin ifadelerini almaya başladı. Başsavcılığın, soruşturmayı kısa sürede tamamlamayacağı, önümüzdeki günlerde dava açmayı planladığı belirtildi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber