Sanal bağımlıya özel klinik açıldı

Uzun süre bilgisayar başında kalan, yeme-içme ihtiyacını daha çok ekran başında karşılayan, bilgisayardan uzaklaştıklarında gelişmeleri kaçıracağı ya da sanal alemdeki dünyalarından kopacakları endişesi ile depresif davranışlar sergileyen internet bağımlıları için Ümraniye'de Türkiye'nin ilk yataklı özel Sanal Bağımlılık Tedavi Merkezi kuruldu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Şubat 2015 09:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Sanal bağımlıya özel klinik açıldı

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi'nde açılan Sanal Bağımlılık Tedavi Merkezi'nde internet bağımlıları, gerektiğinde hastaneye yatırılarak 15 gün süreyle internetten önce izole edilerek daha sonra da kontrollü kullanmaları öğretilerek tedavi ediliyorlar.

Ergoterapi uygulaması

Odalarda, yatarak tedavi edilen internet bağımlılarına, tedavilerinin bir parçası olarak da ergoterapi uygulanıyor. Hastalar ebru çalışmaları, resim, müzik, spor ve kondisyon çalışmalarına katılıp, özel servisteki çok amaçlı salondan ve kütüphaneden yararlanabiliyorlar. Bağımlılar, puzzle gibi kağıt oyunları da oynayabildikleri merkezde aynı zamanda yaşam becerileri ve yaşam olayları ile başa çıkma yollarını öğrenebilecekleri grup terapilerine de katılıyor.

Çağımızın yeni hastalığı bilgisayar bağımlılığının beyinde tıpkı madde bağımlılığında görülen zararları oluşturduğunu belirten psikiyatri uzmanı Dr. Serdar Nurmedov, sanal bağımlılığın mutlaka tedavi edilmesi gereken bir bağımlılık olduğuna dikkat çekti. Dr. Nurmedov, "Yatarak tedavide hasta ortalama 15 gün süreyle izole ediliyor. Bu sırada madde bağımlılarında görülen anormal kriz hali ortaya çıkıyorsa, beynin bu reaksiyonu ilaçlarla önleniyor.

Bağımlılar, internet esiri olmaktan hem ilaç hem de özel terapi tedavisiyle kurtuluyorlar. Tedavide interneti kişinin hayatından tamamen çıkarmayı değil, onu kontrollü kullanmayı öğretiyoruz. Çünkü internete yaşamın her alanında kullanıyor ve ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber