Davutoğlu: 3 Müslüman öldürüldü, bütün dünya sustu

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Sivas İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada ABD'de 3 Müslüman gencin öldürülmesiyle ilgili olarak, "O şahadetlerin karşısında bütün dünya sustu. Ama Allah şahit olsun ki eğer susarsak insanlık bize hakkını helal etmesin" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2015 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: 3 Müslüman öldürüldü, bütün dünya sustu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Sivas'ta AK Parti il kongresinde partililere hitap ediyor.

Başbakan Davutoğlu, "Milli iradeyi tehdit eden karşısında bizi bulacak. Milli iradeyi egemen kıldık, egemen kılacağız" dedi.

Davutoğlu, "Türk, Kürt, Alevi gibi ayrımlara izin vermeyeceğiz, beraber olma aşkını vatanın her köşesine taşıyacağız" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Hayali olmayanların yaşadığı bir dönemde bir Sivaslı, Nuri Demirağ, milli uçak hayali kurmuştu. Şimdi de buradan, bütün bu inşa ve imar döneminde, şunu Sivaslılara müjde olarak söylüyorum. Geçen ay yaptığımız Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda inşallah milli uçağımızın, milli savaş uçağımızın ilk tasarımına talimat verdik. 2023'te Sivas semalarında yüzde 100 Türk yapımı savaş uçağımız uçacak" diye konuştu.

Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımızı dinlediler, Başbakanımızı dinlediler, şimdi bizleri dinliyorlar Başbakan olarak, Dışişleri Bakanlığına kumpas kurdular. Onun karşısında eğer bu millet tekrar 90'lı yılların faili meçhullerine, 90'lı yılların o acılarına, Başbağlarına, Madımağına geri dönmemişse, bu millet bir ve beraber olarak omuz omuza vermişse bunun arkasında AK Parti kadroları vardır" dedi.

Başbakan Davutoğlu, ''Hiç AK Parti'den 'sokağa çıkın' ya da 'şu veya bunun karşısında direnin' diye bir çağrı duydunuz mu? Duymazsınız. Çünkü AK Parti millete güvenir, sandığa güvenir ama en önemlisi kendisine güvenir. Gölgesi kendisinde olan yiğittir AK Parti. Biz tilki gölgesine sığınmayız. Ama CHP tilkilerin gölgesinde siyaset yapıyor. Bugünün tilkisi de paralel çete'' diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, ''Geçtiğimiz günlerde üç şehidimiz oldu Amerika'da. Katil bir ırkçı, üç genç Suriyeli Müslüman'ı şehit etti. Onların karşısında, o şehadetlerin karşısında bütün dünya sustu. Ama Allah şahittir ki susarsak insanlık bize hakkını helal etmesin. Eğer susarsak, zulüm karşısında, bu katliamlar karşısında susarsak Hazreti Adem bize hakkını helal etmesin, şehitlerin babası Hazreti Ali helal etmesin, Hazreti Hamza ve bütün ulu erenler hakkını helal etmesin. Susmayacağız'' dedi.

"GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE 3 ŞEHİDİMİZ OLDU"

Geçtiğimiz günlerde 3 şehidimiz oldu ABD'de. Katil bir ırkçı 3 Suriyeli Müslümanı katletti. Barbarca hunharca şehit ettiler. O şahadetlerin karşısında bütün dünya sustu. Ama Allah şahit olsun ki eğer susarsak insanlık bize hakkını helal etmesin. Bu zulüm karşısında susarsak, Hz. Adem, Hz. Ali, Hz. Hamza bize hakkını helal etmesin.

Filistin'de kan akıtılırsa Filistin adına biz ayağa kalkacağız. Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki, "Ortadoğu'ya barışı biz getireceğiz." Kılıçdaroğlu senin ideolojik kardeşin o Suriyeli mazlum kardeşlerimizi katlederken neredeydin sen. Ve oradan kardeşlerimiz Esed'in zulmünden kaçarken Kılıçdaroğlu "sınırları kapatın geri gönderin" diyordu. Kılıçdaroğlu senin yüreğinde vicdan olsaydı Suriye'den bize sığınan o kardeşlerimize yabancı muamelesi yapmazdın. ABD'deki o 3 kardeşimiz adına dünyanın her yerinde konuşacağız. Paris'te teröre karşı nasıl konuştuysan İslamafobia'ya karşı en yüksek seda AK Parti'nin, Türkiye'nin sesi olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber