Haziran'da mezun olacaklar ne yapmalı?

Haziran'da mezun olacağı için, Nisan ayındaki KPSS tercihlerine başvuramayacak olanlar e yapmalı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Şubat 2015 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Haziran'da mezun olacaklar ne yapmalı?

Çalışma Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı, geçmiş yılların aksine 2015 yılının ilk KPSS tercih işlemlerinin Nisan'da yapılmasını uygun görmüştür. Belirlenen tarihlerde, KPSS yerleştirme takviminde yer almıştır.

Ancak, bu yıla kadar, tercihler genel olarak Haziran ayında alınmıştır. 2011 yılındaki seçimlerde de, KPSS tercih işlemleri Haziran seçimiyle çakıştığı için, tercih işlemleri seçim sonrasına bırakılmıştır.

Bir çok aday, Haziran ayı gibi mezun olacağı için belirlenmiş olan bu takvimden dolayı mağdur olacaktır. Bu konuyu, 27 Ocak'ta haberleştirip ilgililerin dikkatine sunmuştuk.

Ancak bu konuda bir değişiklik olmamıştır.

Dolaysıyla adayların idari ve yargısal yollara başvurmalarında yarar bulunmamaktadır.

BU KONUDA NE YAPILABİLİR?

- Bu konuda öncelikle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurarak bir tavsiye kararı alınabilir. Mağdur olan adaylar şu adresten başvuru yapabilir.

- Yine bazı adaylar, Devlet Personel Başkanlığının web sitesinde yer alan açıklamayı ilgi tutarak, Danıştay'a yürütmeyi durdurma istemli dava açabilir.

- Her iki kuruma da yapılacak başvurularda, geçmiş yılların aksine bir şekilde, Nisan olarak belirlenen tarihte, kamu yarar bulunmadığına vurgu yapılmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber