Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan Ömeroğlu açıklaması

Kamu Denetçiliği Kurumu: Yargıçlar Sendikasının açıklaması) Açıklamada belirtilen hususlar gerçekle bağdaşmayan, kamuoyunu yanıltıcı, Kamu Denetçiliği Kurumunun ve kurum yöneticisinin itibarını zedeleyicidir".

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2015 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan Ömeroğlu açıklaması

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından, Yargıçlar Sendikasının Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu'na ilişkin açıklamasının gerçekle bağdaşmadığı belirtildi.

Açıklamada, sendikanın bir sosyal paylaşım sayfasında, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı ve Yargıtay Başkanlığı seçimleri ile İsmail Rüştü Cirit'in Yargıtay Başkanı seçilmesi hususları yorumlanırken, "17 Aralık soruşturmasında Kamu Başdenetçisi Sayın Nihat Ömeroğlu ile Sayın Cumhurbaşkanını temsilen soruşturmaların durdurulmasını temini bakımından, zamanın makbul ve muteber savcısı Sayın Öz ile konuşmaya giden Yargıtay üyesi olduğu kamuoyu tarafından bilinmektedir" dendiği belirtildi.

Bu "talihsiz" açıklama ile "Kamu Başdenetçisi, Cumhurbaşkanını temsilen hukuka aykırı bir talepte bulunmak üzere Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e gönderilmiş, bu içerikte bir görüşme olmuş gibi" bir algı oluşturulmaya ve Kamu Denetçiliği Kurumu ile kurum yöneticisinin rencide edilmeye çalışıldığı vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Açıklamada belirtilen şekilde bir temsil ya da talebin söz konusu olmadığı daha öncede bir çok defa açıklanmış ve beyan edilmiştir. Açıklamada belirtilen hususlar gerçek dışıdır. Kaldı ki bu görüşme ile ilgili yaptığı açıklamalardan dolayı Sayın Zekeriya Öz hakkında kamu davası açılmıştır. Görüşmede Sayın Cumhurbaşkanının adı geçmemiştir. Söz konusu ziyaret Kamu Başdenetçisi otelde iken bilgisi haricinde Zekeriya Öz tarafından gerçekleştirilmiş, spontane bir görüşmedir. Tarih olarak da dikkat edilirse gözaltı ve tutuklamalardan 10 gün sonrasıdır. Zekeriya Öz'ün o tarihte soruşturmaları durdurma yetkisinin bulunmadığı, hukukçu olan Kamu Başdenetçisinin bu durumu değerlendirebileceği, dolayısıyla yasa dışı talepte bulunmasının mümkün olmadığı son derece açıktır. Açıklamada belirtilen hususlar, gerçekle bağdaşmayan, kamuoyunu yanıltıcı, Kamu Denetçiliği Kurumunun ve kurum yöneticisinin itibarını zedeleyicidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber