Ak Parti: İstisnai kadronun kullanım şekline karşıyız

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, kamudaki istisnai kadroların istasyon gibi kullanılmasına herkesin karşı çıkması gerektiğini, kendilerinin de karşı olduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2015 19:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Ak Parti: İstisnai kadronun kullanım şekline karşıyız

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, kamudaki istisnai kadroların istasyon gibi kullanılmasına herkesin karşı çıkması gerektiğini, kendilerinin de karşı olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda MHP, KPSS dışında istisnai kadro yoluyla kamuya atama sorununun araştırılması için verdiği önergesinin bugün görüşülmesini grup önerisi olarak gündeme getirdi.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, üniversiteyi bitiren her dört gençten birinin işsiz olduğunu belirterek, iktidara yakın kişilerin KPSS sonuç belgesi olmadan kamuya yerleştirilmesinden, sınava girip yüksek puan alanların huzursuz olduğunu ifade etti.

Işık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, sınav sonuçlarına göre AK Parti'lilerin kamuya yerleştirilemediği ve bu nedenle KPSS'nin kaldırılması yönünde rapor verildiğini de anlattı.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ise VIP atama konusunun muhalefet partileri ve paralel yapı tarafından öne sürüldüğünü belirtti.

Kamudaki istisnai kadroların ilk kez AK Parti döneminde oluşmadığının altını çizen Özel, şöyle konuştu:

"İstisnai kadronun istasyon gibi kullanılmasına hepimizin karşı çıkması gerekir, biz de karşı çıkıyoruz , hepimizin karşı çıkması gerekir. Bir yere bir bakan atanıyor; kendi çalışma ekibini kurması için dışarıdan bazı kişileri getirmesi gerekebilir. Buna karşı çıkılmaması lazım. Bu uygulamanın bazı kişileri kayırma haline de gelmemesi gerekir.

1993-2002 arasında çeşitli iktidarlar döneminde istisnai kadrolara 1130 atama yapılmış. Yılda ortalama 120 atama. Kültür Bakanlığı'nda üç günde bir özel kalem müdürü atandığı dönem olmuştur. 2002-2014 arasında AK Parti döneminde ise istisnai kadrolara 787 atama yapılmış. Yılda ortalama 65 atama eder."

Özel, geçtiğimiz günlerde Isparta'daki MHP'li belediyenin istisnai kadrosuna bir MHP yöneticisinin oğlunun atandığını da belirtti.

Sataşmadan söz alan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, AK Parti'nin geçmişte Gülen cemaatine övgüler düzdüğünü ifade ederek, "Devleti 13 yıldır yönetiyorsunuz. Bu ülkede çete varsa başı başbakandır" dedi.

Yılmaz'ın sataştığı gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise Gülen cemaatinin geçmişte suç örgütü olmadığını, belli büyüklüğe ulaştıktan sonra suç örgütü olduğunu, tarihte bunun örneklerine rastlandığını ifade etti.

Cemaatin suç örgütü olduğunun, eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması ve 17-25 Aralık operasyonuyla deşifre olduğunu dile getiren Bostancı, "Başbakana çete başı demek, milletin yarısına hakaret etmektir" diye konuştu.

Özel'e yanıt veren MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da Isparta'daki belediyeye yapılan atamayı, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin doğru bulmayarak sonlandırdığını söyledi ve "Senin Genel Başkanın nerede?" diye sordu.

MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber