Kızına tokat atan babaya yaklaştırmama kararı

İstanbul'da yaşayan 17 yaşındaki kız, kendisine tokat atan babasını şikayet edip 1 ay süreyle yaklaşmama kararı aldırdı. Ayrıca ailesiyle birlikte yaşamayı istemediğini de belirterek bir yurda yerleştirilmesini istedi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 20 Şubat 2015 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kızına tokat atan babaya yaklaştırmama kararı

Hayati ARIGAN

İstanbul'da yaşayan 17 yaşındaki T.H. adlı genç kız, iddiaya göre ablasıyla yemek yapma konusunda tartışmaya başladı. Bu sırada eve baba Mehmet H. (53) geldi. Önce iki kızını ayırdı. Ardından da küçük kızından ablasından özür dilemesini istedi. Ancak T.H., agresif tavırlar sergiledi ve baba kızına şiddet uyguladı. T. de mutfaktan aldığı bıçakla kendi elini kesti. Babanın hastaneye götürdüğü genç kız, buradaki polise şikayetçi olduğunu söyledi. Tedavisinin ardından babasıyla birlikte götürüldüğü karakolda yaşı küçük olduğu için avukat eşliğinde ifade veren genç kız, "Ablamla tartışırken gelen babam, beni yere yatırıp gözüme, kulağıma, karnıma vurdu. Başımı duvara vurup omuzlarıma yumruk attı. Sağ elimi ayağıyla ezdi. Metal şişeyle bacaklarıma vurdu. Ben de sinirlenip elimi bıçakla kestim" dedi.

'BENİ YURDA YERLEŞTİRİN'

Ablasının "Yeter dövme" demesi üzerine babasının kendisini bıraktığını belirten T.H., "Hastane polisinin ne olduğunu sorması üzerine babamdan şikayetçi oldum. Beni Sosyal Hizmetler'e bağlı bir yurda yerleştirin. Ailemin yanında kalmak istemiyorum" diye konuştu. Baba Mehmet H. ise "Eve geldiğimde kızlar tartışıyordu. T. bağırıp çağırıyordu. Ablasından özür dilemesini istedim. Elini bıçakla kesti. Sinirlendim, birkaç tokat attım" ifadesini kullandı.

KORUMA KARARI

T.H. için koruma kararı alındı. İstanbul Aile Mahkemesi de baba Mehmet H.'nin kızı T.'ye yaklaşmasını 1 ay süreyle yasakladı. Kararda, babanın bu karara uymadığı takdirde 3 ile 10 gün arasında zorlama hapsine çarptırılacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber