Mevzuata uygun geçici görevlendirme nasıl olmalı?

Aile Bakanlığının yer değiştirme yönetmeliği, geçici görevlendirme açısından örneklik taşıyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Şubat 2015 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mevzuata uygun geçici görevlendirme nasıl olmalı?

Kamu kurumlarının büyük bölümü geçici görevlendirmeyi, cezalandırma saikiyle uyguluyor.

Geçici görevlendirmede, kamu yararı ve hizmet gerekleri gibi ilkeler dikkate alınmıyor.

Bu bağlamda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan "Geçici görev" maddesi bazı açılardan mevzuata uygun kriterler getirmiştir.

Örneğin, 2005/14 sayılı Başbakanlık Genelgesinde, istek dışında geçici görevlendirmenin 2 ayı geçemeyeceği hükme bağlanmasına rağmen, kamu kurumlarından bazıları 6 ay geçici görevlendirme yapabilmektedir.

İŞTE AİLE BAKANLIĞI YÖNETMELŞİĞİNDE YER ALAN MADDELER

Madde 21 - (1) Bakanlık personelinin iller ve birimler arasında kurum içi geçici süreli görevlendirmeleri, bir hizmetin geçici süre ile yürütülmesi amacıyla, kadrosu ile hukuki bağlarını sürdürmek ve belli bir süre ile sınırlı olmak şartı ile yapılır. Geçici süreli görevlendirmede aşağıdaki esaslara uyulur:

a) Hizmetlerin geçici olarak yürütülmesi amacıyla bir takvim yılı içerisinde 2 aya kadar geçici görevlendirme yapılabilir. Bu süre personelin kendi isteğinin bulunması şartıyla 6 aya kadar uzatılabilir.

b) Geçici görevlendirme, onayda belirlenen süre bitiminden önce iptal edilmediği durumlarda süre bitiminde kendiliğinden sona erer. Bu durumda başka herhangi bir işleme gerek kalmaksızın ilgili personelin, görevlendirmenin sona erdiği günü takip eden iş günü içerisinde asli kadrosunda göreve başlaması zorunludur. Göreve başlamayanlar hakkında genel hükümler çerçevesinde yasal işlem yapılır.

c) Bir görevin geçici olarak ifasına yönelik olma amacını aşan, konusu ve süresi belirtilmemiş geçici görevlendirme işlemi yapılamaz.

ç) Geçici görevli olarak görevlendirilen personel hakkında bu görev sona erdirilmeden ikinci bir geçici görevlendirme yapılamaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber