Hastalıklara doğal çözümler

İngiliz Daily Mail gazetesi, doğal yiyeceklerin insan sağlığına nasıl iyi geldiği hakkında yapılan araştırmaları derledi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Şubat 2015 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastalıklara doğal çözümler

Şu ana kadar yapılmış bir çok araştırma, insanların en çok yakalandıkları şeker, yüksek tansiyon ve hafıza kaybı gibi rahatsızlıkların çözümlerinin aslında çok basit olduğunu ortaya koydu. Bu çözümlerin arasında, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları yaşayan kişilerin günde 50 gram badem tüketmesi, hafıza kaybı yaşayan kişilerin sıcak çikolata içmesi gibi tavsiyeler bulunuyor.

Tansiyona pancar suyu

İşte basit öneriler:

l Yüksek kolesterol: Avokado. Amerikan Kalp Derneği adlı dergide çıkan araştırma, avokadonun içindeki yağın (lipit) az kalori içermesi nedeniyle kolesterolü düşürmek için uygun olduğunu ortaya koydu.

l Eklem iltihabı: Balık. Yaşlı kişilerde sıklıkla görülen eklem iltihabı, sadece haftada bir gün bir porsiyon balık yiyerek önlenebilir.

l Yüksek tansiyon: Pancar suyu. Londra Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, günde bir bardak pancar suyu tüketmenin yüksek tansiyonu düşürdüğü açıklandı.

l Yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları: Badem. İngiltere'de bulunan Aston Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, günlük 50 gram badem tüketimi kan akışını düzenliyor, yüksek tansiyonu dengeliyor, kalp rahatsızlıkları riskini azaltıyor.

l Şeker: Yulaf lapası. Yulaf lapasının içinde yüksek oranda lif bulunması kan şekerini dengeleyen önemli bir unsur.

l Hafıza kaybı: Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, içinde kakao bulunan sıcak çikolata gibi içeceklerin, yaşlı insanlar için hafıza kaybı riskini azalttığı ortaya konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber