Zeybekci: Kargaşadan rant sağlamak isteyenler var

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Ülkede yaşanan kargaşadan rant sağlamak isteyenlerin bu tarz oyunları hep olacaktır ama başarılı olamayacaklardır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2015 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zeybekci: Kargaşadan rant sağlamak isteyenler var

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ege Üniversitesi'nde dün yaşanan olayla ilgili olarak "Ülkede yaşanan kargaşadan rant sağlamak isteyenlerin bu tarz oyunları hep olacaktır ama başarılı olamayacaklardır" dedi.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki AK Parti İl Gençlik Kolları 4. olağan kongresin öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Zeybekci, Ege Üniversitesi'nde öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na Allah'tan rahmet dilediğini bildirdi.

Zeybekçi şöyle konuştu:

"İnşallah o genç kardeşimizi öldürenler, katledenler veyahutta onların arkasında olayı kurgulayanlar her biri yakalanarak hukuka ve adalete teslim edilir ve layık olduğu cezaların en şiddetlisiyle cezalandırılır. 1980 öncesinde kardeş kardeşe kıydırıldı, 'sen sağcısın, sen solcusun' denilerek memleketin geleceği olan 5 bin ülkenin evladı katledildi, böyle bir oyuna ve tuzağa çekildi. Onun için ben öncelikle tüm siyasi liderlerin, bütün demokratik kurum ve kuruluşların ve öncelikle gençlerimizin bu tuzağa, bu oyuna düşmemelerini öneriyor ve diliyorum. Müslüman, bir delikten iki defa yılana ısırtılmaz, biz bu yılanı biliyoruz. Biz bu iğrenç oyunu ve tuzağı biliyoruz, Allah'ın izniyle akıl galip gelecektir. Bu ülkenin, bu milletin evlatları bu tuzağa bir daha düşmeyecektir. Üniversitelerimiz bilim ve kardeşlik yuvası, ülkemizin geleceğinin planlandığı eğitim kurumları olacaktır."

Ege üniversite karıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Bakan Zeybekci, seçim öncesinde bu tür provokasyonların olup olmayacağını sorulması üzerine şunları kaydetti:

"Kesinlikle bu oyunlar oynanacaktır. Bu ülkede oyunların her türlüsü oynanacaktır. Bu da şundan kaynaklanıyor, Türkiye'de sistemin sıkışması ve tıkanmasından kaynaklanıyor. Yani sistem sıkışıklığı yanlış anlaşılmasın, iktidara normal yollardan gelme ümidi olmayanların da belki bir şekilde cesaretlendirdikleri böyle bir hareketlerle ülkeyi istikrarsızlaştırarak, ülkenin dinamiklerini bozarak, dengelerini sarsarak belki... Ülkede yaşanan kargaşadan rant sağlamak isteyenlerin bu tarz oyunları hep olacaktır ama başarılı olamayacaklardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber