Özkes: Din görevlilerinin sorunları çok fazla

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, din görevlilerinin sorunlarının çok olduğunu, her memur 2 gün izin yaparken, din görevlilerinin bir gün izin yaptığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2015 19:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Özkes: Din görevlilerinin sorunları çok fazla

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin, din görevlilerinin sorunları ile ilgili önerisi kabul edilmedi.

MHP, din görevlilerinin sorunlarının araştırılmasına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisini Genel Kurul'a getirdi.

MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, Ege Üniversitesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun, vatan bölünmesin diye, devletin yapamadığı sorumluluğun gereği olarak, dinine, devletine, vatanına ve milletine sahip çıktığı için alçaklar tarafından öldürülmesinden ve şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "AKP, yasaları uygulamaktan kaynaklanan bir acziyet ortaya koysa da, bu milleti yeni yasalarla oyalasa da, PKK ile pazarlık içinde bulunsa da vatanını, milletini, dinini ve devletini korumak için yemin etmiş Türk milliyetçileri buradadır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, din görevlilerinin sorunlarının çok olduğunu, her memur 2 gün izin yaparken, din görevlilerinin bir gün izin yaptığını söyledi.

Özkes'in konuşmasında sırasında sarfettiği, "Bugün Türkiye'de iktidar korkusu Allah korkusunu geçmiştir" sözlerine AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi. Bu sırada, Özkes ile AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz arasında tartışma yaşandı.

Özkes, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'dan, konuşmasını laf atarak engellediğini söylediği Korkmaz'ı uyarmasını istedi. Bahçekapılı da "Gidip kulaklarını çekemem ki ağzımla söylüyorum" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da İslamiyet adına yapılan konuşmaları her zaman dikkatlice dinlediklerini belirterek, "Hatalarımız söz konusu olabilir, bunlar üzerinde konuşuruz. Ama konuşanın bu ikazları ne için yaptığına bakarız" dedi.

Bostancı, CHP'li Özkes'in her zaman kışkırtıcı bir dille konuştuğunu söyledi.

Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen Özkes, "Evet, iktidar korkusu Allah korkusu geçmiştir. Şüpheniz varsa anket yapın, araştırma yapın. Allah rızası için bunu yapın" dedi.

Konuşmaların ardından MHP'nin önerisi kabul edilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber