TBMM Genel Kurulu'nda oturma eylemi

TBMM Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi ile ilgili görüşmeleri tıkamak isteyen muhalefet partileri, Başkanlık Divanını önünde toplanarak Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile tartıştı. Tartışmaların devam etmesi üzerine muhalefet milletvekilleri Genel Kurul'un ortasında oturma eylemi başlattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2015 22:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
TBMM Genel Kurulu'nda oturma eylemi

Günlerdir Meclis gündeminde olan ve çok sayıda tartışma ve kavgaya neden olan İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde muhalefet partileri ortak hareket ederek görüşmelerin yapılmasını engellemeye çalışıyor. Tasarının tümü üzerinden yapılan görüşmelerde yine tartışmalar yaşandı. Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın muhalefet partilerin temsilcilerine söz vermesine rağmen kürsüye gelmeyen muhalefet milletvekilleri, Başkanlık Divanı önünde toplanarak Bahçekapılı'ya tepki gösterdi.

Özellikle HDP ve CHP'li milletvekilleri Bahçekapılı ile Başkanlık Divanı önünde uzun süre tartışırken, Bahçekapılı kendisine yapılan sataşmaları dikkate almayarak soru cevap işlemine geçti. Soru cevap işleminde muhalefet milletvekilleri soru sormazken, Bahçekapılı oturuma ara verdi.

Oturumun tekrar açılmasından sonra muhalefetin itirazlarına rağmen tasarının genelini oylayan Bahçekapılı, daha sonra birinci bölümün maddelerinin görüşmelerini başlattı. Başkanlık Divanı önünde toplanan muhalefet milletvekilleri "Faşizme, darbeye geçit yok" sloganları attı.

Maddeler üzerindeki önergelere geçen Bahçekapılı, CHP'li Katip Üye Muharrem Işık'ın önergeleri okumaması üzerine önergeleri kendisi okudu. Tartışmaların büyümesi üzerine muhalefet milletvekillerinin tamamı Genel Kurulun ortasında oturma eylemi başlattı. Muhalefet milletvekilleri oturma eylemi esnasında sloganlar attı.

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, kendisine "Siz benim nezdimde bir eşkıyasınız" diyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'a, "Eşkıya da sensin, ahlaksız da sensin" karşılığını verdi.

İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu'nda muhalefet partilerin milletvekilleri oturma eylemine son verirken, önerge üzerine söz alarak kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis Başkanvekili Bahçekapılı'ya hakaret etti. "Siz benim nezdimde başkan değilsiniz, siz benim nezdimde bir eşkıyasınız. Yol yakınken eşkıya ve ahlaksız tutumunuzdan vazgeçin" ifadelerini kullanan Engin Altay'a cevap veren Bahçekapılı, "Eşkıya da sensin, ahlaksız da sensin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber