Yer değiştirme yönetmeliklerinde dikkat çeken düzenleme

Kurumların yer değiştirme yönetmeliklerinde, geçmiş yılların aksine farklı bir düzenleme yapılıyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Şubat 2015 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yer değiştirme yönetmeliklerinde dikkat çeken düzenleme

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Genel Çerçeve Yönetmelik, bundan tam 6 ay önce, Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulmuştu.

Bu genel çerçeve yönetmeliği sonrasında, kurumsal yönetmeliklerin de değişmesi gerekiyordu. 18 Şubat'ta yapılan haberde belirtildiği üzere, sadece bir kurum, yer değiştirme yönetmeliğini değiştirmişti.

İkinci Kurum, Ekonomi Bakanlığı oldu. 22 Şubat tarihli Resmi Gazetede, Ekonomi Bakanlığının taşra teşkilatı yer değiştirme yönetmeliği değişti.

Hem Orman hem de Ekonomi Bakanlığı yer değiştirme yönetmeliklerinde, mazeretler için ayrı ayrı düzenlemeler yapılmamıştır. Bunun yerine şu şekilde bir madde konmuştur:

"Madde 19 - (1) Memurun, isteği üzerine sağlık, aile birliği, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı yer değişikliği talepleri ile hizmetin gereği olarak yapılabilecek yer değiştirmeler ve bölge hizmetinden sayılacak ve sayılmayacak süreler hususlarında ve bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan diğer hallerde; Devlet Memurları Kanunu ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır."

Daha önceki düzenlemelerde, kurumlar, mazeret düzenlemelerini ayrıntılı olarak açıklardı. Ancak yukarıda yer verilen ve genel yönetmeliğe atıfta bulunan yeni düzenleme daha uygun görünmektedir. Zira, genel çerçeve yönetmelikte bir değişiklik yapılması halinde, tekrardan kurumsal yönetmelikleri değiştirmek gerekmeyecektir.

Bu bağlamda, örneğin genel çerçeve yönetmelikte eşi özel sektörde çalışanların aile birliği mazeretine dayalı nakil taleplerinde aranan hizmet süresi 3 yıldan 1 veya 2 yıla indirildiğinde kurumların ayrıca bir değişiklik yapmasına gerek kalmayacaktır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber