100 Ürün Denetmen Yardımcısından yarısı gitti

Ürün denetmen yardımcıları, özlük hakları düşük olduğu için kurum değiştiriyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Şubat 2015 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
100 Ürün Denetmen Yardımcısından yarısı gitti

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Dairesi Başkanlığı'na 2013 yılının Ağustos ayında, piyasadaki ilaç, tıbbi cihaz ve kozmetik ürünleri denetlemesi için 100 Ürün Denetmen Yardımcısı alındı.

Ankara, İstabul ve İzmir'de görevlendirilen bu ürün denetmen yardımcıları, eğitim durumu göz önünde bulundurulmadan Kimyager, Biyolog, Biyomedikal Mühendisi, Biyokimyager, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Eczacı,İktisat, İşletme, Maliye gibi karışık bölümlerden rastgele seçilmiştir.

Ancak, hem ek göstergenin diğer A Grubu kariyer mesleklere göre daha düşük olması (2200), hem de bir müfettişten bile daha fazla olan iş yükü, yoğun mesai saatleri birçok ürün denetmen yardımcısının görevinden ayrılıp başka kurumlara geçmesine sebep oldu.

Hali hazırdaki maaş sistemine göre, Türkiye İlaç ve Kurumu'na Kimyager olarak atanan bir Kimya mezunu, Ürün Denetmen Yardımcısı olarak atanan Kimyagerden daha fazla maaş almaktadır.

Ağustos 2013'te 100 adet alınan Ürün Denetmen Yardımcılarından Şubat 2015 itibari ile sadece 50'si kurumda çalışır konumdadır.

İstanbul'da çalışan Ürün denetmen yardımcılarına öğlen yemeği, ulaşım aracı ve çalışacak mekan imkanı henüz çok yeni yeni sağlanabilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber