Zabıt katipliği klavye sınavları tamamlandı

3 bin 912 zabıt katibi alımına ilişkin klavye sınavı hafta sonunda tamamlandı, şimdi ne olacak?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Şubat 2015 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zabıt katipliği klavye sınavları tamamlandı

Adalet Bakanlığı, 2014 yılının sonunda, 3 bin 912 zabıt katibi alacağını duyurmuştu. Başvurular 26 Ocak ila 6 Şubat 2015 tarihleri arasında alınmıştı.

Alıma dair uygulamalı sınav 21 Şubat tarihi itibariyle, hafta sonunda yapıldı. Klavye sınavına, her bir adalet komisyonuna tahsis edilen kadronun 20 katı aday alındı.

KLAVYE SINAVINDA NEYE BAKILACAK?

Uygulamalı sınavda, yani klavye sınavında, daktilo veya bilgisayar ile vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazılmasına bakılmaktadır.

90 KELİME YAZAMAYAN HİÇBİR HALDE SÖZLÜYE ALINMAYACAK

3 dakikada 90 kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacak

YANLIŞ YAZILAN KELİME SAYISI YÜZDE 40'TEN FAZLA OLMAMALI

Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir.

Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir.

SÖZLÜ SINAV 9 MART'TA

Sözlü sınav, 9 Mart 2015 Pazartesi günü saat 09:00'da, yapılacaktır. Sözlüye, klavye sınavından en yüksek puan alan 3 katı aday alınacak. Belirtilen günde sözlü sınavın bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber