SGK'dan öğrencilere obezite eğitimi

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından başlatılan 'Yetersiz Beslenmenin Önlenmesine Yönelik Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında Ordu'da öğrencilere eğitim verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2015 20:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
SGK'dan öğrencilere obezite eğitimi

Altınordu İlçesi Merkez İlkokulu'nda düzenlenen seminere Ordu Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomuç, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin Gündoğdu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

İhtiyacı olan çocuklarda tam ve dengeli beslenme desteği sağlayabilmek için toplumu harekete geçirmek ve farkındalık oluşturmak için düzenlenen eğitim programında konuşan Ordu Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenledikleri programın önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Sosyal Güvenlik Müdürlüğü'nün yaptığı hizmetlerden bahseden Günay, genel sağlık sigortasını düzenlemesi ile 18 yaşın altındaki tüm bireylere sağlık güvencisi sağlandığını vurguladı.

"BESLENMEDE KAHVALTI ÇOK ÖNEMLİ"

Programda sağlıklı beslenme ve obezite konusunda sunum gerçekleştiren Ordu Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin Gündoğdu, çocukluğunda çok düzenli beslenip, spor yaparak bugün çok sağlıklı bir insan olduğunu belirtti. Beslenmenin sağlıklı yaşamada çok önemli olduğuna vurgu yapan Gündoğdu, sağlık beslenmede dikkat edilmesi gereken konulara değindi. Düzenli beslenmede kahvaltının çok önemli bir faktör olduğunu ifade eden Gündoğdu, herkesin yeterli ve dengeli beslenmesini istedi.

Düzenlenen eğitim programı yapılan sunumların ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber