Cezaevindeki o iddialarla ilgili rapor hazırlanacak

İzmir Barosu Cezaevi Komisyonu üyesi bir avukat, iznin çıkması halinde yarın Aliağa ilçesindeki cezaevine giderek "cinsel istismar" iddialarına ilişkin rapor hazırlayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2015 17:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Cezaevindeki o iddialarla ilgili rapor hazırlanacak

İzmir Barosu Cezaevi Komisyonu üyesi bir avukatın, İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu'na giderek "cinsel istismar" iddialarına ilişkin görüşme yapacağı ve bunu raporlaştıracağı bildirildi.

İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin baronun bir avukat görevlendirdiğini, avukatın cezaevine yarın girişiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile Adalet Bakanlığı'yla yazışma yaptıklarını belirtti.

Ergün, "İddiaları araştırmak adına İzmir Barosu, Cezaevi Komisyonu üyesi avukat Ece Unutmaz'ı görevlendirdi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı'na başvurumuz gönderildi, yazışmalar yapıldı. Gelen cevaba göre görevlendirilen avukat cezaevine gidecek, görüşmeler yapacak ve rapor tutacak" diye konuştu.

İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu'nda çocukların "cinsel istismara maruz kaldığı" iddiasına ilişkin kurum içi yazışma yapıldığı ileri sürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber