'Parayı toplayan Maliyeciye daha fazla maaş verilmeli'

Büro Memur-Sen Başkanı Yusuf Yazgan, vergi gelirlerini toplayan Maliye Bakanlığı çalışanlarına daha fazla maaş verilmesini istedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Şubat 2015 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Parayı toplayan Maliyeciye daha fazla maaş verilmeli'

Büro Memur-Sen, vergi haftasında maliye çalışanlarının verilmeyen haklarını protesto etti. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Ekonomi musluğunun başını tutan maliye çalışanlarına bu musluktan bir damla su dahi çok görülmektedir" dedi.

Büro Memur-Sen'e üye Maliye Bakanlığı çalışanları verilmeyen haklarını Türkiye genelinde eş zamanlı olarak protesto etti. Maliye çalışanları, Başkent Ankara'da ise Gelir İdaresi Başkanlığı önünde toplanarak haklarının verilmesini istedi. 'Hak gaspına hayır' 'Tek çözüm mali hizmetler' yazılı dövizler taşıyan maliye çalışanları, 'Memuruz, haklıyız, kazanacağız' 'Mali hizmetler hakkımız, söke söke alırız' sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, ülke gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergileri toplayan, devletin bütçesini yapan, harcamalarını kontrol eden Maliye Bakanlığı çalışanlarının hak kayıplarına uğradığını söyledi.

MUSLUĞUN BAŞINDAKİ ÇALIŞANLARA BİR DAMLA SU ÇOK GÖRÜLÜYOR

Devlet gelirlerinin toplanmadığı ya da toplamada aksaklıklar yaşandığı takdirde mali, sosyal gibi her alanda olumsuzluklar yaşanacağını belirten Genel Başkan Yusuf Yazgan, "Ülkemiz ekonomisi için gece gündüz demeden, mesai mevhumu gözetmeden çalışarak milyarlarca vergiyi tahsil eden maliye çalışanları, maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Dünyanın hemen her ülkesinde maliye çalışanlarının mali ve özlük hakları ülkemiz çalışanlarından çok daha yüksektir. İş yoğunluğunun, iş riskinin ve sorumluluğun fazla olduğu Maliye Bakanlığı'ndaki çalışanlar, ek ödemelerden yararlanamamaktadır. Tabiri caizse ekonomi musluğunun başını tutan maliye çalışanlarına bu musluktan bir damla su dahi çok görülmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber