Akdağ: Yalanlarla halkı kandırmayın

Haber Giriş : 28 Temmuz 2006 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da geniş bir ekiple, tüm hastaneler, sağlık ocakları ve ana-çocuk sağlığı merkezlerinde incelemelerde bulunduklarını söyledi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde incelemeler yapan Bakan Akdağ, hastalarla sohbet ederek dertlerini dinledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir hekime düşen günlük hasta sayısının 50'yi bulduğunu, bütün hekimler Türkiye'ye dengeli dağıtılsa dahi bu sayının azalmayacağını söyledi. Türk Tabipler Birliği'nin, ?100 binin üzerindeki hekimin iyi bir istihdam politikasıyla ülkenin hekim ihtiyacını karşılamaya yetecek bir sayı olduğu? yorumu hakkında görüşlerini açıklayan Bakan Akdağ, ?Hâlâ böyle söyleniyorsa çok üzülüyorum. Türk halkına bir gerçeği bütün çıplaklığıyla ifade etmek isterim. Yıllardır halkımızı da, hekimleri de birileri aldattı. ?Hekim sayısı fazla' diyen her kimse, bilmediği için yanlış bir şey söylüyor ya da kasten vatandaşı, hekimleri aldatmak için bunu yapıyor? dedi. Türkiye'deki hekim sayısının Kırgızistan, Gürcistan gibi ülkelerden bile daha geride olduğunu vurgulayan Akdağ, ?Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa bölgesindeki 52 ülke içerisinde en az hekim Türkiye'de? diye konuştu.

Popülist yaklaşım

Türkiye'de her hekime 50 hasta düştüğünü belirten Bakan Akdağ, ?Bütün hekimleri Türkiye'de dengeli dağıtsanız ve her hekime de günde 40 tane hasta verseniz, bu yükü yine kaldıramıyorsunuz. Öyleyse kim, ne akla hizmet ederek ?hekim sayısı fazla' diyor, ben bunu anlayamıyorum. Bunlar popülist yaklaşımlar olabilir. Birilerinin kendilerini hoş göstermek, kendi seçmenlerine yaranmak için söylediği ifadeler olabilir. Veya yanlış değerlendirmeler var. Bu yanlış değerlendirmeleri de mutlaka düzeltmemiz lazım. Bu meselede YÖK'ün de gerekeni yapması gerekiyor. Mutlaka Türkiye'de hekim sayısını artırmamız lazım. Biz şu süre içerisinde fonksiyonel kapasitemizi artırarak vatandaşımıza verdiğimiz hizmetin kalitesini artırıyoruz. Ama ülkemizin sağlık geleceğini eğer düşünüyorsak, çocuklarımızın geleceğini düşünüyorsak bu inattan birileri vazgeçmeli? diye konuştu.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber