Sapan ve misket zaten silah sayılıyor

Meclis, molotof, sapan ve bilyenin de silah sayılmasını içeren İç Güvenlik Paketi'ni çıkarmak için kavgalı mesai yaparken Yargıtay, "Bunlar zaten silah" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Şubat 2015 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Sapan ve misket zaten silah sayılıyor

ERSAN ATAR

Yargıtay, TBMM'de kavgalara neden olan İç Güvenlik Paketi'ndeki kritik düzenlemelerin mevcut yasalarla uygulamada olduğunu ortaya koydu. Şırnak'ın Uluderi ilçesinde 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaydan 3 gün sonra Adana'da 40-50 kişilik bir grup protesto düzenledi. Eylemde polise taş ve molotof atıldı. Polisin gözaltına aldığı bir göstericinin üzerinden; demir aksamlı, üzeri kırmızı ve siyah izobantla sarılmış sapan, 1'i demir, 5'i cam 6 misket çıktı. Olaydan sonra gösterici hakkında molotofkokteyli nedeniyle "patlayıcı madde bulundurma", misketler ve sapan nedeniyle de "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, silahla toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmak" suçlarından dava açıldı. Adana 8'nci Ağır Ceza Mahkemesi sanığa "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşünde dağılmamakta ısrar etmek"ten 5 ay, "toplantı ve gösteri yürüyüşüne silahla katılmak"tan 10 ay ceza verdi.

ERTELEME TARTIŞILDI

Dosya, Yargıtay'da temyiz aşamasındayken "Yargı Reformu Paketi" çıktı. Pakete göre "diğer düşünce açıklama yöntemleri" ile işlenen ve 5 yıla kadar olan hapis cezalarının ertelenmesi gerekiyordu. 9'uncu Ceza Dairesi 5 aylık cezanın ertelenmesi gerektiğini savunarak yerel mahkemenin kararını bozdu. Yargıtay Başsavcılığı ise sanığın her iki suçtan da cezalandırılması ve ertelelenmemesi gerektiğini savundu. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Başsavcılığın itirazını reddederken, sanığın toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmaktan aldığı ceza ertelendi. Ancak bilye, misket ve molotofkokteyli nedeniyle aldığı ceza kesinleşmiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber