TİKA ve Milli Kütüphane arasında işbirliği

İki kurum arasında imzalanan protokolle yurt dışındaki Türk kültürü ve değerlerinin koruması ve tanıtılması amaçlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2015 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TİKA ve Milli Kütüphane arasında işbirliği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı (TİKA) ile Milli Kütüphane arasında yurt dışındaki Türk kültürü ve değerlerinin koruması ve tanıtılması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

TİKA ile Milli Kütüphane arasında Türkiye ile tarihi, coğrafi, sosyal ve kültürel bağlara sahip ülkelerdeki taşınır kültür varlıklarının envanterini çıkartmak, tıpkıbasımlarını yapmak, bakımını ve korunmasını sağlamak, bu konularda eğitim vermek, sempozyum, konferans ve sergi düzenlemek, işbirliğinde bulunulan ülkelere kitap ve süreli yayın göndermek konularında işbirliği protokolü imzalandı.

Milli Kütüphane'de düzenlenen imza töreninde konuşan Milli Kütüphane Başkanı Zülfi Toman, iki kurum arasında imzalanan protokol sonucunda Milli Kütüphane'nin yurt dışı hizmetlerini daha aktif hale getireceklerini ve kapasitelerini daha iyi noktaya taşıyacaklarını söyledi.

- Almanya'ya 14 bin kitap -

Protokolle yurt dışındaki Türk kültürünü ve değerlerini korumak, restore etmek ve tanıtmayı amaçladıklarını dile getiren Toman, "İlk etapta Almanya'da 14 ayrı noktaya yaklaşık 14 bin kitap gönderiyoruz" diye konuştu.

Toman, gönderilen kitapların gelen talepler doğrultusunda belirlendiğini, üniversitelerin Türkoloji bölümlerine, çocuk kütüphanelerine, çeşitli vakıf ve derneklerin yanı sıra cezaevlerindeki Türklere iletileceğini ifade etti.

"Kitaplar, kültürümüzün daimi temsilcileri olarak orada bulunacaklar" ifadesini kullanan Toman, kitaba ve kültüre sunduğu katkıdan dolayı TİKA'ya teşekkür etti.

TİKA Başkan Serdar Çam ise TİKA'nın 120 ülkede yürüttüğü çalışmaların sadece ekonomik ve kalkınma projeleriyle sınırlı kalmadığını, insanları gönlünü zenginleştirip ufkunu genişletecek, Türk medeniyetine ait değerleri yansıtan çalışmalar da yaptıklarına işaret etti.

Kitapların ulaştırılmasına aracılık etmekten memnuniyet duyacaklarını aktaran Çam, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Milli Kütüphane'ye teşekkür etti. Çam, gelecek dönemde projeyi elektronik kitapları da içine alacak şekilde genişletmeyi düşündüklerini de dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber