Şehid Binbaşı'nın cenazesinde olaylar çıktı! Türk Bayrağı'na taş atıldı, DTP binası taşlandı

Haber Giriş : 28 Temmuz 2006 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl'ün Genç İlçesi'nde teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehid olan Bingöl Jandarma Özel Harekât Taburu Komutanı Binbaşı Adil Karagöz bugün, memleketi Osmaniye'de toprağa verilirken olaylar çıktı.

10 bin kişinin katıldığı cenaze töreni sırasında kortej güzergahındaki Demokratik Toplum Partisi (DTP) il binası taşlandı, polis havaya ateş açtı. 40 yaşındaki şehid Binbaşı Adil Karagöz'ün annesi 60 yaşındaki Fatma Karagöz gözyaşı dökerken, "Vatan sağ olsun demeyeceğim. Çünkü bugüne kadar bir şey yapılmadı" diye tepki gösterdi. Şehidin dedesi 80 yaşındaki Halil Karagöz de 4 yıl askerlik yaptığını belirterek, "Şehid edilen torunumun üniformasını giyip, onun yerine teröristlerle çarpışmaya hazırım" diye konuştu.

ANNENİN FERYADI

Şehid Binbaşı Adil Karagöz'ün cenazesi Bingöl'den askerî helikopterle, toprağa verilmek üzere memleketi Osmaniye'ye getirildi. Son 15 yılda 179 asker, 6 polis, 4 öğretmenini şehid veren Osmaniye'nin bu yıl 8'inci şehidi olan Binbaşı Karagöz'ün cenazesini taşıyan helikopter Garnizon Komutanlığı'nın pistine indi. Cenaze helikopterden Osmaniye Belediyesi'nin cenaze arabasına alınıp, Yeni Mahalle'deki babaevine götürüldüğünde evdeki ailesi ve yakınlarının gözyaşları feryat olup, yankılandı.

Seçkin bir subay olan oğlunun şehid olduğu haberini aldıktan sonda iki gündür uyumayan ve iğnelerle ayakta durabilen; 2'si kız 4 çocuk annesi Fatma Karagöz, cenazenin eve getirilmesini beklerken feryâd etti. Her şehid cenazesinde 'vatan sağ olsun' denildiğini söyleyen Fatma Karagöz, "Ben 'vatan sağ olsun' demeyeceğim. Çünkü bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı. Olan bize oluyor, ateş düştüğü yeri yakıyor. Öksüz kalan kuzularımıza (torunları) ben şimdi ne diyeceğim, ne cevap vereceğim? Oğlum şehid oldu içim yanıyor" diye haykırdı.

Şehid Binbaşı Karagöz'ün kızkardeşi 35 yaşındaki Dilek Şahin, "Bir Adil Karagöz gitti, bin Adil Karagöz gelecek" derken, babası 65 yaşındaki İlyas Karagöz de "20 yıldır şehid kanları akıyor 'dur' diyen yok. Bugüne kadar her şey söylendi ama bir şey yapılmadı. Çıkıp, mesajlar veriliyor. Mesajı alan olmadı, bir şey yapan olmadı. Gereken yapılmalı, ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Şehid kanları artık durmalı" diye konuştu.

Binbaşı Karagöz'ün dedesi; 80 yaşındaki Halil Karagöz, 4 yıl askerlik yaptığını, gerekirse bir 4 yıl daha askerlik yapmaya hazır olduğunu söyledi. Terörün artık kökünün kazınması gerektiğini belirten Halil Karagöz, "Torunum şehid oldu. Ben de elbisesini, üniformasını giyip, onun intikamını alacağım. Devlet var olsun, sağ olsun, ama bir şey de yapsın. Devlet görevini yapıyor ama yanlışlık olabilirse bilemem. Ben de ne yapılması gerekirse yaparım. Yaşım 80, gerekirse yine askere giderim" dedi.

DTP'YE TAŞ YAĞMURU

Şehit binbaşının cenazesi babaevinden alınıp, törenin tertip olunacağı 3 kilometre uzaklıktaki Büyük Cami'ye götürülürken yaklaşık 10 bin kişilik bir kortej oluştu.

PKK aleyhine sloganlar atılıp, tekbir getirerek ilerleyen kortej DTP il binası önüne gelindiğinde, önde yürüyenlerin açtığı 50 metrekarelik bayrağa bu binadan taş atıldığı ileri sürüldü ve halk galeyana geldi. Zemin katı ve birinci katında işyerleri bulunan binanın üçüncü katındaki DTP il merkezi taş yağmuruna tutuldu. Camları kırılan bina tahrip edilirken, seken taşlarla hafif yaralananlar, yüzleri kan içinde kalanlar oldu.

Güvenlik güçleri olayın daha tırmanıp lince dönüşmesini önlemek için havaya ateş açtı. Kortejdeki bazı kişiler galeyana gelen halkı yatıştırmak için önlerine geçip konuştu, bir süre sonra taşlı saldırı son buldu.

Olay sırasında parti binasında olduğunu söyleen DTP Osmaniye İl Başkanı Bedri Aslan, olayın provokasyon olduğunu ileri sürdü. Kortej geçerken kimsenin dışarı çıkmadığını söyleyen Aslan, "Partinin bütün camları kırıldı. Alt kattaki işyerlerinin de camları kırıldı. Polis onları durdurdu. Kortej geçtikten sonra da bizi güvenlik amacıyla çıkartıp, partiyi boşaltmamız istendi" dedi. Kortejin geçişinden önce 3 gencin parti binasına gelip Türk bayrağı asılmasını istediğini, bayrağın zaten asılı olduğunu söylediklerini anlatan Aslan, "Belki birileri bizim binanın damına çıkıp, provokasyon amacıyla grubu taşlamış olabilir" dedi.

Kortej cuma namazı öncesi Büyük Cami'ye ulaştı. Burada yapılan konuşmalarda terör lanetlendi ve kılınan namazın ardından şehid Binbaşı Adil karagöz, Asri Mezarlık'taki Şehidlik'te toprağa verildi.

YILLIK İZNİNE GELECEKTİ

Şehid Binbaşı Adil Karagöz'ün kardeşi 34 yaşındaki Osman Karagöz, ağabeyiyle en son iki hafta önce telefonla görüştüğünü ve izin alınca geleceğini belirttiğini söyledi.

Osman Karagöz, "Ağabeyim bize işiyle ilgili bir şey anlatmazdı. Buraya en son 2 yıl önce geldi. En son görüşmemizde yıllık iznini burada geçirmek istediğini söylemişti. Şimdi cenazesi geldi. Yaklaşık bir yıl önce Van'ın Gürpınar İlçesi kırsal kesiminde PKK'ya yönelik sürdürülen ve 15 teröristin öldürüldüğü operasyona katılmıştı. Operasyonun ardından kendisine onur belgesi verilmişti" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber