Hafta sonu havalar nasıl olacak? / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Şubat 2015 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hafta sonu havalar nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce ve Bolu çevrelerinin yağmur ve sağanak; Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla ile Manisa'nın batı çevrelerinde ve Balıkesir'in batı kıyılarında kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması beklenmektedir. Bu sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Batı kesimlerde görülecek yağışların; akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Muğla ile Manisa'nın batı çevrelerinde ve Balıkesir'in batı kıyılarında kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yağış anında kuvvetli rüzgar, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber