OKS ikinci tercihte puanlar yükselebilir

Haber Giriş : 29 Temmuz 2006 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OKS'de puanı yüksek olmasına rağmen tercih yapmayan öğrenciler bu yıl ikinci tercihte şansını kullanabilecek, ancak yığılma puanları yükseltebilir

Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS) birinci yerleştirme sonuçları açıklandı. Okul taban puanları geçen yıla göre yükselirken, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ikinci yerleştirmede puanların daha da yükselmesini bekliyor. Bakanlık verilerine göre geçen yıl 100 bin öğrenci tercih hakkını kullanmazken bu yıl 212 bin 841 öğrenci birinci yerleştirmede tercih yapma hakkını kullanmadı ve ikinci yerleştirmeyi bekliyor. OKS'yi gerçekleştiren MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yetkilileri de ikinci yerleştirmede boş kalan ve puanı daha aşağılarda olan boş kontenjanlar için 212 bin 841 kişinin büyük kısmının talebinde yığılma bekliyor.

UYGULAMA DEĞİŞTİ

Bu yıl getirilen uygulama ile, kesin kayıt hakkı kazandığı halde kaydını yaptırmamış olanlar ve kesin kayıt yaptırdığı halde 29 Temmuz- 04 Ağustos 2006 arasında kaydını sildirenler de ikinci yerleştirmeye başvuruda bulunabilecek. Bu ayrıntı tüm umutlarını ikinci yerleştirmeye bağlamış olan adaylar için de önemli bir engel olabilecek. İlk yerleştirmede tercih yapabilme hakkına sahip 725 bin 652 adayın tamamı ikinci yerleştirmede başvuru yapıp, taban puanların yeniden şekillenmesine neden olabilecek. Bu da tekrar boşta kalma riski anlamına geliyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber