Güvenlik Paketi'ni engellemek için olmadık yöntemler denediler

'İç Güvenlik Paketi'nin Genel Kurul'daki görüşmeleri sırasında başkanlık divanını işgal eden, poşulu eylem yapan muhalefet, içtüzüğü bile istismar etti. Paketi engellemek için olmadık yöntemler denedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Şubat 2015 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güvenlik Paketi'ni engellemek için olmadık yöntemler denediler

Yelda GÖKDAĞ

Muhalefet, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen İç Güvenlik Paketi'ni Meclis'ten geçirmemek için her yolu deniyor. Başkanlık Divanı'nı işgal eden, poşulu pankartlı eylem yapan muhalefet İç Tüzüğü de istismara başladı. Her oturumda yoklama yapılmasını isteyen muhalefet, işi yokuşa sürmek için TBMM Genel Kurulu'nu önerge yağmuruna tuttu.

'EKLEME DEĞİL İLAVE OLSUN'

Paketin yasalaşmamasını engellemek için sunulan önergeler ise 'pes' dedirtti. İşte muhalefetin önergelerinden örnekler: ".... Maddenin birinci cümlede yer alan 'Bakanlığı tarafından' ibaresinin 'Bakanlığınca olarak' değiştirilmesini arz ederiz..."

"... Tasarısının 2'nci maddesindeki 'eklenmiştir' ibaresinin 'ilave edilmiştir' olarak değiştirilmesini arz ederiz..."

Yüzlerini kapattılar

TBMM Genel Kurulu günlerdir hareketli olaylara sahne oluyor. Geçtiğimiz günlerde HDP Grubu milletvekilleri, Başkanlık Divanı önünde oturma eylemi yaptı. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel yüzlerini kapattı.

Maksatları Meclis'i çalıştırmamak

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da konuya ilişkin AKŞAM'a değerlendirmede bulundu. Elitaş, muhalefetin TBMM Genel Kurulu'nu çalıştırmamak için elinden geleni yaptığını belirterek şöyle konuştu: HDP TBMM'yi işgal ediyor, CHP kürsüyü işgal ediyor. MHP gösteri yapıyor. Muhalefet TBMM'de şiddeti kullanarak, çalışmama eylemi yaratmaya gayret ediyor. Öyle önergeler geliyor ki, şaşkınlık içinde kalıyoruz. Bu önergelerden maksatlarının Meclis'i çalıştırmamak olduğunu gayet iyi anlıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber