Şehit askerler toprağa verildi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez ve Piyade Çavuş Muhammet Can son yolculuğuna uğurlandı

Haber Giriş : 28 Şubat 2015 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit askerler toprağa verildi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde cinnet getiren bir askerin piyade tüfeğiyle aynı nöbet mevzisinde şehit ettiği Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez, Erzurum'un Horasan ilçesinde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Tören sırasında şehit Gülmez'in kardeşinin feryadı yürek yaktı.

Cenaze namazına Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, askeri erkan ve çok sayıda cemaat katıldı.

Ortaköy Camisinde kılınan namazın ardından şehit Horasan Mezarlığında toprağa verildi.

ŞEHİT GÜLMEZ'İN ANNESİ: YAVRUMUN SESİNE HASRET KALDIM

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi, İran sınırındaki karakolda Piyade Çavuş Ahmet Berk Girgin'in şehit ettiği Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez'in Erzurum'un Horasan ilçesinde Merkez Orta Cami'deki cenaze namazına Vali Ahmet Altıparmak, 9'uncu Kolordoru Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Sadrettin-Sariye çiftinin 3 çocuğundan ortancası olan 25 yaşındaki Uğur Gülmez'in amcaları 15 saatlik yoldan geldiklerini belirterek Türk bayrağına sarılı tabutu açıp şehidin yüzüne son kez bakmak istediler.

Ancak rütbeli bir subay "Yıkadık, kefenledik" diyerek yakınlarını bu isteğinden vazgeçirdi. Erzurum Müftü Yardımcısı Celal Büyük'ün kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehit Uğur Gülmez'in cenazesi bando eşliğinde Müftülük Caddesi'nde omuzlarda taşındı. Askeriyeye ait cenaze arabasına konulan Uğur Gülmez, yakınlarının gözyaşları arasında ilçe mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Ağlamaktan bitkin düşen ve kadın polislerin yardımıyla yürüyen şehit Uğur Gülmez'in annesi Sariye Gülmez, oğluyla en son 2 ay önce telefonda konuştuğunu belirtti. Sariye Gülmez, "Uğur'umun sesine hasret kaldım. Yavrumun sesine hasret kaldım" diyebildi.

"AĞLAMAYACAĞIM"

Doğubayazıt ilçesinde cinnet getiren bir askerin piyade tüfeğiyle aynı nöbet mevzisinde şehit ettiği askerlerden Piyade Çavuş Muhammet Can'ın (23) cenazesi, Çiçekdağı ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Can'ın cenazesi, Ankara'dan askeri helikopterle ilçeye bağlı Orta Hacıahmetli köyünde hazırlanan alana getirildi.

Şehidin babası Mustafa Can ve yakınları, helikopterin, evlerinin karşısındaki tepeye inişini gözyaşları ile izledi. Baba Can'ı, taziye çadırını ziyaret ederek başsağlığı dileyen Vali Necati Şentürk, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bulut, teselli etmeye çalıştı.

Şehidin naaşı, konvoyla köy merkezindeki babaevine getirildi. Şehidin ağabeyi Hamza Can, kardeşinin tabutunu kendisinin indireceğini söyleyerek cenaze aracına çıktı.

Şehidin naaşı, kardeşleri ve askerlerin omuzlarında evlerinin önünde bulunan taziye çadırına taşındı. Burada aile fertlerinin şehidin cenazesini görmesine izin verildi. Aile üyelerinden bazıları, şehidin naaşını gördükten sonra fenalık geçirdi.

Daha sonra şehidin naaşı kardeşleri ve askerlerin omuzunda köy meydanında oluşturulan tören alanına taşındı. Buradaki törene şehidin babası, annesi Hacer Can, yedi kardeşi ve akrabalarının yanı sıra Vali Necati Şentürk, AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bulut, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, diğer ilgililer, askeri personel ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına çelenkler gönderildi. Köydeki birçok eve Türk bayrakları asıldı.

İl Müftüsü Mehmet Şahin'in kıldırdığı namazın ardından şehidin naaşı, bir süre omuzlarda taşıdıktan sonra cenaze aracıyla köy mezarlığına getirildi. Bu sırada Türk bayrağı açarak cenazenin ardından yürüyen vatandaşlar, "şehitler ölmez" diyerek slogan attı ve tekbir getirdi. Can'ın cenazesi daha sonra burada toprağa verildi

Defin işlemi sırasında kadın askerin eşlik ettiği şehidin kanser hastası annesi Hacer Can, "Muhammet'imi kuru toprağa koyduk" diyerek ağıt yaktı.

Kuran-ı Kerim okunması, dua edilmesi ve saygı atışının ardından Tuğgeneral Kaya, baba Can'a Türk bayrağını teslim etti. Bayrağı babasından alarak öpen şehidin ağabeyi Hamza Can, "Kardeşim artık nöbetini ben devraldım" diyerek gözyaşı döktü.

"Bayrağını kardeşime göstereceğim" diyerek kardeşinin mezarına gelen Can, "Üzülmeyeceğim, ağlamayacağım" dedi.

Doğubayazıt ilçesinde, Gökay Hudut Tabur Komutanlığına bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı'nda nöbet tutan askerlerden Piyade Çavuş A.B.G. cinnet getirmesi sonucu kendisine zimmetli piyade tüfeğiyle aynı nöbet mevzisinde Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez, Piyade Çavuş Muhammet Can ve Piyade Er Akın Buluş'u şehit etmişti.

İHA/AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber