Ses dalgalarıyla ameliyatsız tedavi

Uzun yıllardır böbrek taşlarını kırmak için kullanılan ses dalgaları, son dönemlerde üroloji, kardiyoloji, ortopedi ve damar cerrahisi alanlarında da yaygın hale geldi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Şubat 2015 22:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Ses dalgalarıyla ameliyatsız tedavi

Ürolojik Cerrahi Derneği Başkanı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Alıcı, ses dalgaları teknolojisinin son yıllarda erektil disfonksiyon tedavisi için geliştirilmiş yeni bir yöntem olduğunu söyledi. Alıcı, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu yeni düşük yoğunluklu ses dalga tedavisi ile hedef organ boyunca geniş bir alanda tedavi edici bir etki sağlanıyor. Damarsal nedenli sertleşme problemi önemli bir hasta grubunda görülmektedir ve bunlar arasında en büyük grup şeker hastaları ve koroner damar hastalarıdır. İlaç tedavisinin bilinen yan etkilerine ek olarak koroner kalp hastalarındaki riskleri, önceden planlama gereği gibi nedenlerden ötürü hastaların yüzde 50'si ilaç kullanmayı bırakmaktadır."

Düşük yoğunluklu ses dalgası tedavisi süresinde iyileşme olduğunu belirten Prof. Dr. Alıcı, tedavinin hiçbir cerrahi müdahale ve girişim olmadan, ilaç kullanımına gerek duyulmadan yapıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber