Memiş: 75 bin ATT, 35 bin tıbbi sekreter atama beklerken, taşeronlaşma yapılamaz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2015 23:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memiş: 75 bin ATT, 35 bin tıbbi sekreter atama beklerken, taşeronlaşma yapılamaz

Sağlık-Sen Büyük Türkiye Buluşması, Antalya'nın Belek Beldesi'nde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılımıyla yapıldı. Türkiye Buluşması'nın açılışında konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, taşeronlaşmaya karşı çıkarken, yıpranma payının en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin yeni dönemine ait değerlendirmelerde de bulunan Memiş, Yeni Türkiye'nin farkını, en fazla emek politikalarında hissetmesi gerektiğini söyledi.

YILDA 12 BİN ATAMA İLE SORUN ÇÖZÜLMEZ

Farklı hak ve istihdam modelleriyle emeği değersizleştirilmesine karşı çıktıklarını belirten Metin Memiş, bu çalışmaları sonrası sözleşmelilerin kadroya geçmesini sağladıklarını kaydetti. Sağlık Bakanlığı'nda acil tıp teknisyenliği hizmetlerinin hizmet alımı yoluyla alınacağına yönelik sözler duyduklarını belirten Memiş, "Emeği ucuzlatmak, hizmetin niteliğini ucuzlatmak demektir. Sağlıkta böyle bir tasarrufta bulunmaya kimsenin hakkı yoktur. Sağlık Sen olarak, taşeronlaşma uygulamalarının Türkiye'de büyük bir insan hakkı ihlali olduğunu açık yüreklilikle seslendiren bir sendikayız. Sayın Bakanım, 75 bin ATT atama beklerken, 35 bin Tıbbi Sekreter devletten görev beklerken, taşeron firmadan şoför alınmasının, tıbbi sekreterler dururken, dışarıdan veri hazırlama elemanı alınmasını doğru bulmuyoruz. Bu konuda Bakanlığımızın sağduyulu davranacağına inanıyoruz. Yılda 12 bin atama ile istihdam sorunun çözülemeyeceğini Hükümete anlatınız" şeklinde konuştu.

YIPRANMA PAYI, KREŞ VE LİSANS TAMAMLAMA SÖZÜ, BİZİM ÇALIŞMAMIZIN KARŞILIĞI

Sağlık çalışanlarına Yıpranma Payı, lisans tamamlama hakkı, kreş hakkı gibi bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen sözlerin, Sağlık-Sen'in samimi gayret ve çalışmasının en kıymetli kazanımları olduğunu belirterek, bu buluşmanın üzerinden 6 ay geçmeden Sağlık Bakanlığı'nın kreş hakkı ile ilgili genelgeyi yayınladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber