STK'lar 'çağrı'ya destek verdi

PKK'ya yönelik silah bırakma çağrısı, Diyarbakır'daki sivil toplum örgütü temsilcilerinden destek gördü.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Mart 2015 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
STK'lar 'çağrı'ya destek verdi

Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) Başkanı Mehmet Kaya: "Özellikle endişelerin olduğu bir ortamda yeniden çözüme evrilmesi önemli bir gelişme, o anlamda sevindirici. Bu adım bence Kürt ve Türk birlikteliğinin Ortadoğu'ya barışı getirebilecek bir ilk adımı olarak görülmeli ve bu çerçevede politika üretilmelidir"

l Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar: Türkiye'de özellikle son 30 yıldır ve daha da gerilere gittiğimizde 100 yıllık Kürt sorununun artık demokratik siyaset kanallarıyla çözülmesine dönük somut bir şekilde hayata geçirilmesi ve silahların artık devre dışı bırakılması aşamasına geçilmesi memnuniyet vericidir.

l Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi: Öyle görülüyor ki, İmralı'da yapılan diyalog ve müzakere görüşmelerinde çok somut ve önemli bir aşamaya gelinmiş. Bu bakımdan ben gerçekten Türkiye'de Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yollardan çözülmesi bakımından bir dönüm noktasına vardığımızı, özellikle PKK'nın kongresini toplayarak böyle bir karar alması durumunda Ortadoğu'nun içinde bulunduğu bu kaotik ortamda demokratik bir Türkiye bakımından çok önemli bir umut olur.

l İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici: Diyaloğun müzakereye dönüştürülmesi ve bu sürecin ilerlemesi bizim için son derece önemlidir. Tarafların belli bir mütabakat çerçevesinde anlaşmış olmaları önemlidir ve bunu sürdürmek gerekir. Kalıcı barış gerçekleşinceye kadar her iki tarafın da üzerlerine ne düşürüyorsa yapmaları gerektiğine inanıyoruz ve yapmalılar da.

l Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay: Nihai noktada PKK'nın silahlı mücadeleyi bırakması olumlu bir gelişme. Bu, hükümetin elini Kürt meselesinin çözümü konusunda daha güçlü kılacaktır. Ancak çözüm sürecinde sorumluluklar daha da artıyor.

l Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi: Bu çözüm sürecinde ciddi bir aşama. Dileriz ki; yol kazasına uğramadan bu müzakereler devam eder ve süreç barışla sonuçlanır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber