Zabıta meydan savaşı

Antalya'da tezgahları kaldırılmak istenen 78 pazarcı, zabıta ile kavga etti. Döner bıçakları ve demir çubukların kullanıldığı kavgada 1 kişi yaralandı, 10 kişi gözaltında

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Mart 2015 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zabıta meydan savaşı

Antalya'da ruhsatsız satış yaptıkları tespit edilen ve tezgahlarının kaldırılmasına karar verilen 78 pazarcı ile zabıta görevlileri arasında arbede çıktı.

Dün Sabah Şirinyalı Mahallesi'ndeki Cumartesi Pazarı'na gelen zabıta ekipleri, belediye ekiplerince işaretlenen ruhsatsız pazar yerlerine zabıta aracı ve çöp kamyonlarını koyarak tezgah açılmasına engel oldu. Esnaf ile zabıta arasında tartışma çıktı. Bazı pazarcılar zabıta araçları ve kamyonların önlerine tezgahlarını açtı. Zabıta Müdürlüğü Pazar Amiri Mustafa Muzaç, pazarcılara, ruhsatsız tezgahları boşaltmak zorunda olduklarını söyledi. Muzaç'ın talimatıyla pazara giren zabıta ile pazarcılar arasında kavga başladı.

Zabıtadan biber gazı

Pazarcılar, zabıta ekiplerine döner bıçakları ve demir çubuklarla saldırmak istedi. Zabıtanın biber gazı kullanmasıyla kavga daha da büyüdü. Arbede sırasında pazarcı Akif Yaşar, kendi salladığı demirin kafasına gelmesiyle yaralandı. Olayların büyümesi üzerine devreye polis ekipleri girdi. Zabıta ekipleri biber gazı kullanmaya devam edince polis ekipleri pazarcılara doğru sıkılan gazın ortasında kaldı. Kavga polislerin 10 kişiyi gözaltına almasıyla son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber