Binlerce engelli haciz tehdidi altında...

Haber Giriş : 29 Temmuz 2006 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engelli vatandaşların yararlandığı ?sakatlık maaşıö avantajı, pratikte dezavantaj haline geldi. Bir başka yerden gelirleri olup olmadığı yeterince araştırılamayınca, sigortalı görünen engellilerden ?sakatlık maaşınıö geri ödemeleri istendi. Birçok engelli yüksek miktarlarda para cezalarıyla ve haciz tehdidiyle karşı karşıya.

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, yaptığı açıklamada, ?sakatlık maaşı alan binlerce engelli vatandaşımız uygulamaların kurbanı haline geldiö diyerek kredi kartı mağdurlarından sonra şimdi de sakatlık maaşı mağdurlarının ortaya çıktığını söyledi. Boyraz, engelli yurttaşların yasal yükümlülük gereği kurumlar tarafından sigortalı gösterildiğini ancak pratikte ücret alamadıklarını, aileleri tarafından üzerlerine mülk geçirilen engellilerin birçoğunun da bu mülklerden gelir elde etmediğini kaydetti. Boyraz, ?bu ve benzeri durumda olan engelli yurttaşlarımız sanki iki ayrı gelir elde ediyormuş gibi bir işleme tabi tutulmakta ve cezalandırılmaktadır. Birçok engelli yurttaşımız için soruşturma açılmakta, aldıkları ?sakatlık maaşı' oldukça yüksek faizlerle birlikte kendilerinden geri istenmektedirö dedi. Başta Başbakanlık Özürlüler İdaresi olmak üzere, yetkili kurum ve kuruluşları bu konuya duyarlı olmaya çağıran Boyraz, şunları söyledi:

öGerçekte ?sakatlık maaşı'ndan başka bir geliri olmayan bu durumdaki engelli yurttaşlarımızın kendilerine biçilen cezayı ödemeye güçleri ve olanakları da bulunmamaktadır. Bu nedenle de ellerindeki varlıklarına da haciz konulması süreci başlatılmaktadır. Bu durum mutlaka en kısa süre içinde bir çözüme kavuşturulmalıdır. Binlerce yoksul ve bu maaşa gereksinim duyan engelli yurttaşımızın duyulmayan çığlığına yanıt verilmelidir."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber