Valilik önünde kendini yakmak istedi

ZONGULDAK'ta, sahil kenarında köfte sattığı otobüsü ruhsatsız olduğu gerekçesiyle belediye tarafından kaldırılan 37 yaşındaki gazi Melih Demir, Valilik önünde elinde çakmak ve benzin şişesiyle kendisini yakmak istedi. Demir, Vali Ali Kaban ile görüştürüleceği sözü verilerek ikna edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Mart 2015 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Valilik önünde kendini yakmak istedi

1999'da Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde gece operasyondan dönerken aracın şarampole yuvarlanması sonucu 10 arkadaşı şehit olan, kendisi ise yaralı kurtulan evli ve 2 çocuk babası Melih Demir, hizmet dışı kalan halk otobüsünü geçen yıl 25 bin liraya alarak köfteciye çevirdi. Demir, içine yemek masalarının yanında televizyon, müzik sistemi yerleştirdiği otobüsü ile Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki sahilin üst tarafında hizmet vermeye başladı. Demir'in, çevresini temizleyip ön tarafına da masa ve şemsiye koyarak köfte ekmek, dürüm, tost ve merşubat satışı yaptığı otobüsü iddiaya göre Zonguldak Belediyesi tarafından işletme ruhsatı verilmeyerek kaldırıldı.

Aradan geçen sürede sık sık Valilik ve belediyeye gitmesine rağmen sorununa çözüm bulamayan Melih Demir, bugün Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda kendisini yakmak istedi. İçinde benzin bulunan şişe ve çakmağı gösterip kendisini ateşe vereceğini söyleyen Melih Demir, "Ekmek param için mücadele ediyorum. Birçok ruhsatsız işletme varken, hafriyat döküm alanı yapılacağı gerekçesiyle beni kaldırdılar. Ben işgal bedeli ödüyorum belediyeye. Ama belediye orayı kullanmamam için her türlü şeyi yapıyor. Biz bu kadar mı ucuzuz? Birçok kafe ve restoran ruhsatsız. Onları yıkamıyor, gücü yetmiyor, geliyor benim ekmek tekneme göz dikiyor" dedi.

Polislerin çabasına rağmen eylemini sürdüren Demir, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör'ün, kendisini Vali Ali Kaban ile görüştüreceği sözünü vermesiyle ikna edildi. Annesinin de yanına gelmesiyle eylemini bitiren Demir, elindeki benzin şişesini ve çakmağı polislere verdi. Valilikteki polis noktasında sakinleştirilen Demir, daha sonra 112 Acil Servis ambulansına götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Demir, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Demir'in, ifade verdikten sonra Vali Ali Kaban ile görüştürüleceği belirtildi.

Gürkay GÜNDOĞAN/ ZONGULDAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber