Tapu çalışanlarının yüzde 87'si memnun değil

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Bir memura 4 işlem yaptırılması gerekirken iş yoğunluğu sebebiyle ortalama 15 işlem yaptırılmaktadır. Tapu Müdürlüklerimizde yapılan anketlere göre; vatandaş memnuniyeti %97 iken, çalışan memnuniyetsizliği %87 olarak tespit edilmiştir dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mart 2015 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tapu çalışanlarının yüzde 87'si memnun değil

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı TUFANOĞLU, Antalya'da 1. Büyük Türkiye Buluşması'nda Sendikanın Teşkilatına Hitap Etti.

2015 1. Büyük Türkiye Buluşması'nın açılışında konuşan Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can TUFANOĞLU, konuşmasında, "Bayındır Memur-Sen üyeleri olarak; bizlerin emeğine, ekmeğine, haklarına, onuruna, medeniyet davasına sahip çıkan "birlikte üretelim, hakça bölüşelim." anlayışıyla hareket eden erdemli, adil bir camiada bulunmaktan gurur ve onur duymaktayız" dedi.

TUFANOĞLU, "Elimizden Gelen Gayreti Göstereceğiz"

"Sendikamıza bağlı kurumların, ülkemizin kalkınmasında önemli katkılarının olduğunu hepimiz bilmekteyiz" diyen Tufanoğlu, "Çalışanlarımızın gece gündüz demeden büyük bir özveriyle ülkemiz için canları pahasına çalıştıklarının farkında olarak çok önemli gördüğümüz sorunlarının çözümü için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Tapu Müdürlüklerimizi yılda 20 milyon vatandaşımız ziyaret etmektedir. Bununla beraber Tapu Müdürlüklerimizde yılda 7 milyona yakın işlem yapılarak ülke bütçesine yaklaşık olarak 8 katrilyon lira para aktarılmaktadır. Bunların neticesinde bir memurumuza 4 işlem yaptırılması gerekirken iş yoğunluğu sebebiyle ortalama 15 işlem yaptırılmaktadır. Tapu Müdürlüklerimizde yapılan anketlere göre; vatandaş memnuniyeti %97 iken, çalışan memnuniyetsizliği %87 olarak tespit edilmiştir. Ortada büyük bir adaletsizlik vardır. Nasıl ki Tapu Müdürlüklerinde çalışan memurlarımız için Medeni Kanunun 1007. Maddesinde değişiklik yaptırarak tapu çalışanlarımızın hayati öneme sahip bir sorununu çözdüysek, mesai mefhumu olmaksızın tapu müdürlüklerinde çalışan memurlarımızın günlük işlem sayısının kamu hizmet standartlarına çekilmesini, bunun yanında fazla mesai ücretlerini Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü çalışanlarına ödenmesini de sağlayacağız.

Karayolları çalışanlarıyla mesai mefhumu olmaksızın kısa süre içerisinde 18.000 km bölünmüş yol yapılarak vatandaşlarımızın kaliteli, konforlu ve güvenli ulaşımları sağlanmış, ayrıca ülke ekonomisine ve ticaretine standardı yüksek yollarla önemli katkılar sunulmuştur. Kışın gece gündüz demeden kar mücadelesi yapılarak trafiğin akışı sağlanmaktadır.

Karayolları çalışanları büyük bir fedakarlıkla işlerini yaparken bizler de Karayolları Genel Müdürlüğü çalışanlarının seyyar görev tazminatlarının tam olarak ödenmesini sağlayacağız. Ayrıca çalışan personelimizin hak ettikleri fazla mesai ücretlerini alacağız. Bakım Trafik teknik görevlilerinin önüne engel olan ilgili genelgenin iptalini sağlayacağız.

Yapılan bir araştırmaya göre kentlerin insan psikolojisini etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğu kanıtlanmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığıve İller Bankası çalışanlarıyla vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve huzur içinde yaşayabilmeleri için modern, yaşanabilir şehirler kurduk. Kentsel dönüşüm projeleriyle vatandaşlarımızın yaşayacağı güvenli ve kaliteli mekanlar yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankası çalışanlarımıza hak ettikleri değeri, sosyal ve mali haklarını almalarını sağlayacağız.

o Hayat kurtarmak için hayatlarını feda eden, Van depreminde, Soma-Ermenek maden facialarında gözü yaşlı ailelerin feryadına cevap veren, yardıma muhtaç kim varsa diline, dinine, ırkına bakmaksızın yardım elini uzatan büyük yürekli insanların bir araya geldiği bir kardeşlik hareketidir AFAD. Görevlerini öylesine gönülden ve içten yapmaktadırlar ki Suriye'den gelen 1.700.000 mülteci için kurdukları çadırkentler de yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz, kamplarda doğan bebeklerine AFAD ismini vermektedir. Takdiri sizlere bırakıyorum. Bizler de cansiperane bir şekilde görevlerini yürüten AFAD çalışanlarının yıpranma payı ve AFAD tazminatını almak için cansiperane bir şekilde mücadele vereceğiz.

Bağlı bütün kurumlarımızda unvan değişikliği sınavının her sene düzenli yapılmasını sağlayacağız. Görevde yükselme sınavlarını yapmayan kurumlarımızda sınav açılması için mücadele vereceğiz.

2+2 uzaktan eğitimle lisans tamamlama programlarının kurumlarımızda hayata geçirilmesini sağlayacağız.

Teknikerlerin 666 sayılı KHK ile ek ödemede yaşadıkları ekonomik kayıpları ortadan kaldıracağız.

Bugün burada sendikamızın kuruluşundan bu güne kadar geçen sürede yapılan toplantıların en büyüğünü gerçekleştiriyoruz. Sendikamızı çağa ayak uyduran, değişime her an açık, dinamik, etkin ve şeffaf bir yapıya, birlikte kavuşturmak için Yönetim Kurulumuzla kısa, orta ve uzun vadeli hedefler koyduk.

Kısa vadeli hedeflerimiz:

15 Mayıs 2015'e kadar17.000 üye,

15 Mayıs 2015'e kadar üye sayısı 400'ü aşan illerimizde şube yetkisinin verilmesi,

Toplu sözleşme, Danışma Kurulu ve Kurum İdari Kurullarının altlığının hazırlandığı, üyelerini bu toplantıda belirleyeceğimiz komisyonların kurulması,

Sendikamızda olmayan mali, teşkilat ve disiplin yönetmeliklerinin hazırlanıp kurumsallaşma adına bunların 6 ay içerisinde hayata geçirilmesi

Öncelikle büyük illerde başlayacağımız daha sonra genele yayacağımız kadın komisyonlarının 3 ay içerisinde aktif hale getirilerek hanım kardeşlerimizin teşkilat içerisinde etkin rol almasının sağlanması belirlediğimiz kısa vadeli hedeflerimizdir.



Orta vadeli hedeflerimiz:
15 Mayıs 2016'ya kadar 22.000 üye,
15 Mayıs 2016'ya kadar en az 20 şube kurulması,
Her kurum için çalıştayların düzenlenmesi,
Danışma Kurulunun oluşturulması,
AR-GE ekibi kurularak yeni proje çalışmalarının yapılması.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber