'Eğitime destek çubuğu' mağduru öğretmen konuştu

Antalya'nın Korkuteli ilçesindeki Yazır Fevziye Polat Ortaokulu'nda ücretli fen bilgisi öğretmenliği yapan Adem Ünlü'nün "Eğitime destek çubuğu:)" yazan bir çubukla sınavda başarısız olan öğrencilerini dövdüğü ileri sürüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2015 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Eğitime destek çubuğu' mağduru öğretmen konuştu

Antalya'nın Korkuteli ilçesindeki Yazır Fevziye Polat Ortaokulu'nda ücretli fen bilgisi öğretmenliği yapan Adem Ünlü'nün "Eğitime destek çubuğu:)" yazan bir çubukla sınavda başarısız olan öğrencilerini dövdüğü ileri sürüldü. Milli Eğitim Müdürlüğü iddialarla ilgili soruşturma başlatırken, okuldan istifa eden öğretmen Ünlü, "Çubuk, Tatköy Ramazan Karabağır Ortaokulu'nda projeksiyon cihazında ders anlatmak için kullanılan bir çubuk. Üzerindeki yazıyı öğrenciler esprisi olsun diye yazdı. Bugüne kadar hiçbir öğrencimi dövmedim" dedi.

Antalya'nın Korkuteli ilçesi, Yazır mahallesindeki Fevziye Polat Ortaokulu'nda ücretli fen bilgisi öğretmenliği yapan Adem Ünlü'nün (23) birinci dönemde görev yaptığı Tatköy Ramazan Karabağır Ortaokulu'nda, üzerinde "Eğitime destek çubuğu:)" yazan bir çubukla, sınavda başarısız olan öğrencilerini dövdüğü iddia edildi. Dayak yiyen öğrencilerin ise çubuğun üzerine 'Hocam çok gıcıksın' yazdığı ileri sürüldü.

Eğitim-Sen iddialarla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdi. Milli Eğitim Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı.

İddiaların ardından 5. sınıfların fen bilgisi dersine giren ücretli öğretmen Adem Ünlü, görevinden istifa etti. İddialarla ilgili konuşan Ünlü, "2013 yılında üniversiteden mezun oldum. Atanamayan bir öğretmenim. Bu nedenle bir yıldır ücretli öğretmenlik yapıyorum. Habere konu olan çubuk, Tatköy Ramazan Karabağır Ortaokulu'nda projeksiyon cihazında ders anlatmak için kullanılan bir çubuk. Boyum yetişmediği için perdeye yansıyan görüntüleri o çubukla gösteriyordum. Çubuğun üzerindeki yazıyı ise öğrencilerim espri niyetine yazdı. Yazdıklarından bilgim var. Bu esprinin böyle bir şikayete konu olabileceği hiç aklıma gelmedi" dedi.

İddialara konu olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fenbilimleri Öğretmenliği bölümünden mezun olan 23 yaşındaki Adem Ünlü açıklamada bulundu.

Öğrencilerine sevgiyle yaklaştığını söyleyen ve dayak olayını yalanlayan Ünlü, "Kesinlikle dayak olayı yok. Ben derse girdiğim okulun bulunduğu köyde yaşıyorum. Okulun öğrencilerinin hemen hemen hepsi akrabam. Hepsinin iyi yerlere gelmesini isterim. Neden böyle bir iddia ortaya atıldı bilmiyorum. Bende şaştım kaldım. Şikayet ettiği iddia edilen öğrencinin velisini de tanırım. Bana şikayetçi olmadığını söyledi. Yani hakkımda yapılmış bir şikayet de yok. Bu iddiaların okulumuzun başarısını gölgelemek isteyen art niyetli kişiler tarafından ortaya atıldığını düşünüyorum. Çünkü okulumuz ilçedeki en başarılı okullar arasında. İlde de derece alan öğrencileri var" diye konuştu.

Adem Ünlü'nün istifa ettiği Yazır Fevziye Polat Ortaokulu öğrenci ve öğrenci velileri de 'okulda dayak' iddialarına tepki göstererek, ücretli öğretmen Ünlü'ye destek verdi. 5. Sınıf öğrencisi Osman Aydın, öğretmeninin çubuklu hiç kendilerine vurmadığını söyledi.

"ŞİKAYET GELMEDİ"

Okul Aile Birliği Başkanı Adem Koçoğlu, okullarında böyle bir olayın olmadığını belirterek, "Okulumuzda öğretmenler çocuklara sevgi ile yaklaşıyor. Dayakla eğitim olmaz. Bana da başkan olarak velilerden hiç böyle bir şikayet gelmedi. Öğrencilerden de herhangi bir şikayet gelmedi. Bizim başarımızı çekemeyenler bu iddiaları ortaya attı" dedi.

ÖĞRENCİ VELİSİ: "DAYAK YOK"

5. sınıf öğrencisi Osman Aydın'ın babası Hüseyin Aydın ise, "Okulda böyle bir dayak olayı yok. Adem Ünlü hocayı bilirim. Bizim köylümüzdür. Öğrencilerimizin başarısı için uğraşıyor. Ne ben kendin dayak olayını duydum nede oğlum söyledi. Şiddet olayının olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.

"ADEM HOCA BİZE ÇUBUKLA HİÇ VURMADI"

Adem Ünlü'nün öğrencilerinden Musa Aydın, "Adem hoca bize çubukla hiç vurmadı. Çubukla bize sadece tahtadan ders anlatıyor" dedi.

5. sınıf öğrencisi Ali Ağaroğlu da Adem hocanın fenbilgisi dersine girdiğini ve kendilerine hiç vurmadığını kaydetti.

Adem hocayı çok sevdiklerini dile getiren Ağaoğlu, şiddetin söz konusu olmadığını belirtti.

EĞİTİM İŞ'DEN TEPKİ

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, 3 gün önce Korkuteli ilçesinde vahim bir olayın yaşandığını aktardı.

Antalya'da bin 100 civarında öğretmen açığının olduğunu ifade eden Balık, "Bu açığı kapatmak için ücretli öğretmenler görevlendiriliyor. Korkuteli'de bir öğretmenimiz sopanın üzerine,' Eğitime destek çubuğu yazarak' sınıfta soruları bilemeyen öğrencilere, kaç soru bilemediyse onun üzerinden dayak olayı var. Burada hata Adem öğretmeni ücretli olarak görevlendiren sistemde hatayı aramak gerekir. Sorunu İlçe Milli Eğitim müdürü ve okul müdürlüklerinde aramak gerekir. Adem hocayı buna iten sebepleri aramak gerekir. Ücretli öğretmenlere neden geçici görevler verildiği ve neden bu arkadaşların sorumsuzca atandığının nedenleri araştırılması gerekir. Adem hocanın yaptığı bir hatadır. Eğitimde dayakla terbiyenin yapılması ayıptır. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri gerekeni yapacaktır. Bakanlık sorunu kökten çözmelidir. Geçici çözümlerle açığı kapatmak yanlıştır" diye konuştu.

"BASKI OLABİLİR"

Antalya'da İlköğretim ve Lise Başarı Arttırma Projesi'nin uygulandığını aktaran Balık, "Bu projede başarısız okul müdürleri ve öğretmenlerinin cezalandırılacağı belirtiliyor. Burada bilinçsiz okul müdürünün Adem hocaya baskısı da olabilir. Çocukları illaki başarılı yapacağım diye böyle bir yönteme başvurmuş olabilir. Eğitimin kontrol altına alınması gerekiyor. Dayakla eğitimde başarı yakalanmaz. Her öğrenci başarılı olacak diye bir olay yok. Başarı baskısı dayağı getirmiş ve bu son derece yanlıştır" dedi.

Şiddetin eğitimde başarıyı getirmeyeceğini vurgu yapan Balık, "Çocuk korku ile doğru cevap verir ama iki dakika sonra her şeyi unutur. Şiddet başarıyı getirdiği görülmemiştir. Eğitim ödül ve ceza üzerine kuruludur ama ceza şiddet demek değildir. Dayakla cezalandırma olmaz" ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber