Zaho belediye başkanı, Osman Baydemir'den belediyecilik dersi alıyor

Haber Giriş : 30 Temmuz 2006 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuzey Irak'ın kentlerinden Zaho'nun Belediye Başkanı Şerif Şerif, imar, ulaşım ve altyapı hizmetleri hakkında bilgi almak için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.

Konuk belediye başkanı Şerif, yaptığı açıklamada DTP'li Baydemir'in tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi. Zaho kentinin yeni ve modern imara açık olduğunu ifade eden Şerif, bunun için Büyükşehir Belediyesi ile imar, ulaşım, altyapı ve teknik alanlarda işbirliği yapmak istediğini dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise kendi tecrübelerini paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyacaklarını ve bunun için mimar ve mühendislerinin önümüzdeki aylarda Zaho'yu ziyaret edebileceklerini açıkladı. Diyarbakır'ın tarihî ve kültürel önemine de değinen Belediye Başkanı Osman Baydemir, ?Diyarbakır bize göre Ortadoğu'da kültür, sanat ve turizmin merkezi olabilir. Ortadoğu'daki bütün dinlerin, dillerin buluştuğu bir kenttir. 33 ayrı medeniyetin izlerini taşıyan ve 7 bin yıllık bir geçmişe sahiptir.? diye konuştu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber