İç Güvenlik Paketi'nde yeni gelişme yok

Tartışmalı iç güvenlik paketinin geçen maddelerinin tekrar görüşüleceğini söyleyen HDP Grup Başkanvekili Buldan, yeni bir görüşme olmadığını, daha önceki görüşmeden bahsettiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2015 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İç Güvenlik Paketi'nde yeni gelişme yok

Anadolu Ajansı

'nın haberine göre, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Meclis'teki görüşmeleri kavgalarla geçen ve Kürt sorununa çözüm sürecinde hükümet ile karşı karşıya gelmelerine neden olan iç güvenlik paketiyle ilgili AK Parti grup başkanvekilleri ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile anlaştıklarını söylemişti. HDP'li Buldan'a göre, paketin Meclis'te geçen maddeleri yeninden ele alınacak ve bir daha görüşülmesi için müzakere edilecekti.

Buldan daha sonra

Twitter

hesabından bunun eski bir görüşme olduğunu söyledi; "İç güvenlik paketiyle ilgili yapılan yeni bir görüşme yok. Muhabirin sorusu üzerine daha önce yaptığımız görüşmeyi aktardım" dedi.

"Çarpıtıldı, yeni bir durum yok"

HDP konuyla ilgili bir de tekzip yayımladı. Açıklamada şöyle denildi:

"Bugün medya organlarına yansıyan bir haberde Grup Başkanvekilimiz Sayın Pervin Buldan'ın iç güvenlik paketine dair, 'AKP Grup Başkanvekilleri ve İçişleri Bakanı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde geçen maddelerin tekrar ele alınması, tekriri müzakere yöntemiyle bir daha görüşülmesi yönünde ortaklaşma sağlandı' dediği ileri sürülmüştür. Iğdır'da bulunan Sayın Buldan, bir gazetecinin sorusu üzerine paketle ilgili bundan bir hafta önce AKP Grup Başkanvekilleri ile Meclis'te yaptıkları ve yasanın tümden geri çekilmesi veya maddelerin yeniden ele alınması önerilerini içeren görüşmeyi hatırlatmıştır. Yeni bir görüşmeden söz etmemiştir. Ancak Sayın Buldan'ın sözleri eksik ve çarpıtılarak yansıtılmış, sanki yeni bir uzlaşmaya varılmış gibi haberleştirilmiştir. Bu yönde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Paketle ilgili yeni bir durum şu an için söz konusu değildir."

AA

'nın haberinde Buldan'ın, "Muhtemelen yapacağımız itirazlar sonucunda geçen maddeler yani ikinci bölüme kadar olan maddeler, Genel Kurul'da tekrar gündeme gelecek ve itirazlarımız sonucunda tekrar değerlendirilerek oylamaya sunulacak" dediği belirtiliyordu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, başından itibaren hükümetten adım atmasını istemiş, "Hükümet iç güvenlik paketini gözden geçirmeli" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber