Sınıf öğretmeni 12 köye kütüphane kurdu

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde sınıf öğretmeni Alev Turgut'un başlattığı kampanyayla Adilcevaz'a bağlı 12 köyde kütüphane oluşturuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2015 14:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Sınıf öğretmeni 12 köye kütüphane kurdu

Adilcevaz ilçesine bağlı Mollafadıl köyünde öğretmenlik yapan Alev Turgut'un sosyal medya üzerinden başlattığı kampanyayla ilçeye bağlı 12 köy okulunda kütüphane kuruldu.

Kampanyayla toplanan 7 bin 200 kitapla Akyazı, Örentaş, Budaklı, Gültepe, Kışlıklı, Erikbağı, Esenkıyı, Gölüstü, İpekçayır, Gölbaşı, Yarımada ve Cihangir köylerinde kütüphane oluşturuldu.

Temsili olarak Esenkıyı İlkokulu'nda düzenlenen kütüphane açılışına katılan Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, kampanyayı başlatan öğretmen Alev Turgut'a teşekkür ederek, "Öğretmenimiz, başlattığı kampanyayla 7 bin 200 kitap toplamayı başarmış. Biz de Kaymakamlık olarak 12 okulumuzun kitaplığını alarak kütüphanenin oluşmasını sağladık. Eğitime her türlü desteği veriyoruz. Bundan sonra da vermeye devam edeceğim. Alev öğretmeni gerçekten tebrik ediyor ve başarılı çalışmaların devamını diliyorum" diye konuştu.

Kampanyayı başlatan Alev Turgut ise hayırsever vatandaşlar, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle 12 köyde kütüphane kurduklarını söyledi.

Sosyal medya üzerinden başlattığı kampanyaya, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Sarıyer ve Ümraniye Belediyesi, iş adamları ve birçok vatandaşın desteğiyle 7 bin 200 kitap topladıklarını belirterek, "Köy okullarında çocukların okuyabilecekleri kitaplar bulunmuyordu. Kitap okumak onların da en doğal hakkı. İmkansızlıklar nedeniyle bu haklarından mahrum kalıyorlardı. Ben de yardımcı olmak istedim. Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüz bu konuda bana çok destek verdi. Ben de vatana, millete hayırlı bireyler yetiştirmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber