Balıbey'den ?P' Planı

Haber Giriş : 30 Temmuz 2006 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü'ne atanan Ömer Balıbey kolları sıvadı. Balıbey görevinin ilk haftasında ?P? planını devreye soktu

İstanbul'da 10 yıl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptıktan sonra, Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü olarak Ankara'ya atanan Ömer Balıbey, yeni görevine beş farklı proje ile başladı. Bir haftadır bu görevi yürüten Balıbey, ?P Planı? çerçevesinde 5 proje üreterek, genel müdürlüğü bünyesindeki müdürlere öğretmen yetiştirme normu, öğretmen verimliliği, teknolojik donanımlı öğretmen, uluslararası öğretmen modeli ve öğretmenin başarı kriteri projelerini derhal uygulamaları için talimat verdi.

HERKESİ DİNLEDİ

İstanbul'da görev yaptığı süre içinde sık sık başarılı olan öğretmenlerden başarılarının sırrı hakkında bilgi alan Balıbey ? İstanbul'da ve yaşamım boyunca başarılı olmuş üst düzey öğreticilerden edindiğim izlenimler benim bu projeleri hayata geçirmeme vesile oldu. Amacım tüm Türkiye'de öğrencisine üst düzey öğretim verecek öğretmen yetiştirmektir? ifadesini kullandı.

Balıbey, yeni nesilleri yetiştirecek öğretmenler çağın gereklerine ayak uydurmalıdır diyerek ? Kimse kusura bakmasın, Türk eğitim sisteminin çıtasını yükseltmeyecek öğretmen ile çalışmam? diye konuştu.

Alışmaya çalışıyor

10 YILLIK İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü sürecinin ardından Ankara'daki yeni görevine alışmaya çalıştığını belirten Ömer Balıbey ?Çok hareketli bir 10 yıl geçirdim. Gözde olan bir kentin Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ardından Genel Müdürlük görevi şahsıma daha da büyük sorumluk getirdi. Sürekli üreteceğimiz projelerle yeni nesileri yetiştirecek öğretmenlerimizi geleceğe hazırlayacağız? dedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber