Polis, trafik kurallarını tiyatroyla anlatacak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü TDP Şube Müdürlüğü personeli, trafikteki hataları konu alan "Bekleyenin Var" adlı oyunu, Beykoz'da sahneleyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2015 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis, trafik kurallarını tiyatroyla anlatacak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP) personeli, trafikteki hataları konu alan "Bekleyenin Var" adlı oyunu, 6 Mart'ta Beykoz Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında TDP Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler tarafından sahneye konacak oyun, 6 Mart Cuma günü saat 13.30'da tiyatroseverlerle buluşacak.

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde 12 polis memuru tarafından sahnelenecek oyunda, trafikte kural ihlallerini yapanların sadece kendisinin değil, çevresindeki kişilerin de can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürdüğüne dikkati çekilecek.

Trafik kazalarının aileler ve bireyler üzerinde bıraktığı olumsuz durumların anlatıldığı dört ayrı skeçten oluşan oyunda trafikteki hatalar trajikomik ve katılımcıların anlayabileceği biçimde işleniyor. Kuralların hayat kurtarıcı olduğuna vurgu yapılan oyunla farkındalık oluşturularak kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber