İşte yeni borsa İstanbul!

Borsanın merakla beklenen yeni seans salonunu Habertürk fotoğrafladı. 5 pit alanlı yeni salonda 47 seans koltuğunun yer aldığı bölüme broker'lar tepki gösterdi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 05 Mart 2015 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte yeni borsa İstanbul!

Sefer YÜKSEL

Borsa İstanbul'un dünyaya açılan yüzü olacak diye lanse edilen ve piyasa tarafından uzun zamandır merakla beklenen yeni işlem salonunun görüntülerine ilk kez Habertürk ulaştı. Borsa İstanbul yönetimi tarafından, daha önce yapılan açıklamalarda, Nasdaq'ın işlem salonuyla örneklendiği vurgulanan ve hem yeşilin hem gün ışığının salonun içerisinde olacağı belirtilen yeni işlem salonunda yan yana 10 kişilik 5 ayrı pit alanı göze çarpıyor.

Bilindiği gibi borsa yönetimi geçtiğimiz günlerde bu pit alanlarını tanesi aylık 20 bin TL+ KDV'den ihaleye çıkarmış, bir kurumun tek başına ya da iki kurumun ortak olarak kullanabileceği 5 pit alanının yarısı satılmıştı. Yeni seans salonunda tek kişilik 13 oda ve 47 tane seans koltuğu (üstte yanda) da bulunuyor. İhalede odalar için belirlenen minimum tutarın 4 bin 500 TL+KDV, koltukların ise 1.500 TL + KDV olacağı gelen bilgiler arasında.

BROKER'LAR KÖŞEYE SIKIŞTI

Yeni salonundaki 47 tane seans koltuğu ise bu alanı kullanacak brokerların eleştirilerine neden oldu. Seans koltuklarının bulunduğu bölümün penceresiz ve çok dar olduğundan şikayet eden broker'lar sosyal medyada "Dünyanın en stresli işini yapıyoruz. Yeni seans odasında adeta bizi köşeye sıkıştırmışlar" yorumlarında bulundu.

REKLAM İÇERİĞİNİ BORSA BELİRLEYECEK

Yeni seans salonunda pit alanlarının yanındaki panolarda pit alnını alan kurumların reklamları dönecek. Borsa İstanbul yönetimi üyelere gönderdiği bir yazı ile pit alanlarının reklam amaçlı nasıl kullanılacağına ilişkin bilgilendirme yaparken, reklamlar borsa yönetiminin onayladığı içerikte kullanılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber